Woman black
#topdružba majice
KJE SO NAJLEPŠI PIRHI V SLOVENIJI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 29. marec 2018

Eno hecno igro smo se kot otroci šli ta čas. Odrasli so nam po dvorišču skrili pirhe, mi pa smo jih morali poiskat. Ni bilo zmagovalcev, ni bilo poražencev, na koncu smo vse najdene pirhe prinesli na kup in skupaj uživali v prazničnih dobrotah. Danes se teh igric ne gremo več, te pa Semaforum vabi, da greš vseeno na lov za pirhi – a malo drugače. Preveri, kje v Sloveniji se skrivajo razstave najlepših pirhov!

Afp photo 20140417110502 43026400
SVETA GORA

Sveta Gora je vrh, ki ponuja enega najlepših razgledov v Sloveniji – na Julijske Alpe, Novo Gorico, Kras, Jadransko morje ter na vinorodna brda. Vsako leto pa tu pripravijo tudi eno največjih razstav velikonočnih pirhov, ki se letos nahaja v Frančiškovi dvorani. Med vikendi si jo lahko ogledate od 9. do 18. ure, med tednom pa od treh naprej. Ko boš že na tem koncu, si moraš nujno ogledat tudi Most na Soči ali pa skočit do Nove Gorice, ki si jo lahko organizirano ogledaš na kolesu.

Jure batagelj sv gora 02 1920x108058484733ee849 2
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
VERŽEJ

Da so bili velikonočni prazniki včasih dogodek za celo vas, priča marsikatera zgodba starejših meščanov, ki se tih časov radi spominjajo. No, letos pa si lahko o teh pripovedih in običajih, od kotalkanja pirhov po travniku do trkanja z njimi, preberete tudi na razstavi pirhov v Veržeju. To malo mesto na vzhodu Slovenije v zavodu Marianum vsako leto pripravi zgodovinsko eno najbogatejših razstav, letošnja pa je prav posebna – deseta po vrsti. V Veržeju se splača pogledat tudi čebelarski muzej, če pa imate časa cel dan, nujno obiščite še Terme 3000 :)

M boj1078
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
VIPAVSKI KRIŽ

Pravijo, da z dobro razstavo lahko tudi majhen kraj, za nekaj dni, postane svetovna prestolnica. V Vipavskem Križu so se tako odločili, da v Domu krajanov do osmega aprila, ponudijo čudovito razstavo pirhov z različnih koncev Slovenije, Evrope, Rusije in Južne Amerike. Ogled je možen med 15. in 20. uro, kar je idealno, da dopoldne v Vipavski dolini izkoristite aktivno – s pohodom, plezanjem, kolesarjenjem ali pa celo ribolovom in jahanjem.

Dsc 6015 vipavski kriz big
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
LENDAVA

Že prejšnji teden je razgledni stolp Vinarium vabil na ogled svojega spektakularnega razgleda na štiri različne dežele, nekaj, kar v Sloveniji uspeva le njemu. A od sobote dalje, Vinarium Slovenijo, Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko, povezuje še z razstavo velikonočnih pirhov iz vseh omenjenih dežel. Nahaja se v kupoli stolpa in če se še niste odločili za ta izlet, imate do konca aprila sedaj, odličen razlog

Vinarium xx 1461172391 jpg c 960px
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Parenzana magic 1030x686
Top Semaforum aktivnosti, za katere moraš slišati
Glorun
Kam za vikend?
Zapotoski slapovi 800x800
Top Semaforum izlet: Trenta
171673 stersruten copyright wwwnaturaaktivcom
Top športno poletje
Wr spd
Najboljši vikend dogodki
+