Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
KJE SO NAJLEPŠI PIRHI V SLOVENIJI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 29. marec 2018

Eno hecno igro smo se kot otroci šli ta čas. Odrasli so nam po dvorišču skrili pirhe, mi pa smo jih morali poiskat. Ni bilo zmagovalcev, ni bilo poražencev, na koncu smo vse najdene pirhe prinesli na kup in skupaj uživali v prazničnih dobrotah. Danes se teh igric ne gremo več, te pa Semaforum vabi, da greš vseeno na lov za pirhi – a malo drugače. Preveri, kje v Sloveniji se skrivajo razstave najlepših pirhov!

SVETA GORA

Sveta Gora je vrh, ki ponuja enega najlepših razgledov v Sloveniji – na Julijske Alpe, Novo Gorico, Kras, Jadransko morje ter na vinorodna brda. Vsako leto pa tu pripravijo tudi eno največjih razstav velikonočnih pirhov, ki se letos nahaja v Frančiškovi dvorani. Med vikendi si jo lahko ogledate od 9. do 18. ure, med tednom pa od treh naprej. Ko boš že na tem koncu, si moraš nujno ogledat tudi Most na Soči ali pa skočit do Nove Gorice, ki si jo lahko organizirano ogledaš na kolesu.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
VERŽEJ

Da so bili velikonočni prazniki včasih dogodek za celo vas, priča marsikatera zgodba starejših meščanov, ki se tih časov radi spominjajo. No, letos pa si lahko o teh pripovedih in običajih, od kotalkanja pirhov po travniku do trkanja z njimi, preberete tudi na razstavi pirhov v Veržeju. To malo mesto na vzhodu Slovenije v zavodu Marianum vsako leto pripravi zgodovinsko eno najbogatejših razstav, letošnja pa je prav posebna – deseta po vrsti. V Veržeju se splača pogledat tudi čebelarski muzej, če pa imate časa cel dan, nujno obiščite še Terme 3000 :)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
VIPAVSKI KRIŽ

Pravijo, da z dobro razstavo lahko tudi majhen kraj, za nekaj dni, postane svetovna prestolnica. V Vipavskem Križu so se tako odločili, da v Domu krajanov do osmega aprila, ponudijo čudovito razstavo pirhov z različnih koncev Slovenije, Evrope, Rusije in Južne Amerike. Ogled je možen med 15. in 20. uro, kar je idealno, da dopoldne v Vipavski dolini izkoristite aktivno – s pohodom, plezanjem, kolesarjenjem ali pa celo ribolovom in jahanjem.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
LENDAVA

Že prejšnji teden je razgledni stolp Vinarium vabil na ogled svojega spektakularnega razgleda na štiri različne dežele, nekaj, kar v Sloveniji uspeva le njemu. A od sobote dalje, Vinarium Slovenijo, Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko, povezuje še z razstavo velikonočnih pirhov iz vseh omenjenih dežel. Nahaja se v kupoli stolpa in če se še niste odločili za ta izlet, imate do konca aprila sedaj, odličen razlog

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+