Woman black
#topdružba majice
POZABLJENI LJUBLJANSKI HRIBI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 29. september 2018

Nihče ne skriva, da so ljudje v prestolnici nori na hribe. Od Šmarne gore in Rožnika pa do Krima in Golovca, vsak izmed vrhov je v srcih meščanov našel posebno mesto in zato skozi celo leto ohranjajo visok obisk in uživajo veliko priljubljenost. In prav zaradi slednje bi marsikdo pomislil, da v Ljubljani poznamo le te štiri hribe, medtem, ko jih je v teh krajih še veliko več. V današnjem vikend blogu bomo spoznali tiste, ki so od množic pozabljeni, a zato nič manj lepi. Pa pojdimo!:)

GRMADA

Popolnoma razumljivo je, zakaj je Grmada skorajda pozabljena od ljudi – Šmarna gora, ki se dviga tik ob njej, je namreč daleč na prvem mestu po priljubljenosti med prebivalci Ljubljane, zato ji je takorekoč nemogoče konkurirati. Grmada se dviga 676m nad morjem in če je vreme na naši strani, razgled seže skoraj do njega – lepo lahko vidimo Nanos in Snežnik. Na vrhu nas čaka še vzletišče, ob vsakem vremenu pa lahko uživamo v lepem razgledu na del Polhograjskega hribovja.

Ljubljana basin grmada hill tehovec slovenia
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Primož
M , 40 let
KOSEŠKI HRIB

Za naslednji izlet se bomo odpeljali malo ven iz Ljubljane in sicer v okolico Mengša. Tam nas nad naseljem Koseze čaka hrib, ki je ime dobil prav po tem kraju – Koseški hrib. Dviga se le 467m visoko in je več kot primeren za popoldanski izlet. Na vrhu nas namreč čakata klopica in miza ter seveda čudovit razgled na Kamniško-Savinjske Alpe.

Friendshiking 675x320
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
DEBNI VRH

Navkljub skromnemu obisku, se lahko naslednji vrh pohvali s kar tremi imeni zase – Debenji, Deben ali, kot je še najbolj pogosto, Debni vrh. Je del Kašeljskega griča, ki se dviga nad vzhodno Ljubljano. Visok je 530m, na vrhu nas čaka lesen stolp, z njega pa lahko uživamo v razgledu na Ljubljano, kot ga nismo navajeni. V bližini se lahko okrepčamo v turistični kmetiji, ki prav tako ponuja lep razgled in neokrnjeno naravo.

Img 20180928 213138
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
KLOBUK

Če imajo nekateri hribi več imen, drugi le enega, imajo ostali v tistem, ki ga imajo, iskreno simpatičnost. Klobuk pri Ljubljani je hrib, ki se 441 metrov visoko nad morjem dviga zahodno od prestolnice in nam prav zaradi svoje lege pri vasi Dobrova, nudi lep pogled na barje in hribe v okolici. Pot je nezahtevna.

Iesire la munte
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
53e8d003 fa00 4722 8229 20c05bfa64d2 seve preview
Najboljši koncerti, ki jih ne smeš zamuditi
1485333100161
Top Semaforum izlet: Slap Peričnik
Radovna1
Najlepša drsališča na Gorenjskem
79085318
Kam za podaljšan februarski vikend?
12173755
Top Semaforum hrib: Blegoš
+