Support Semaforum! Support Semaforum!
POZABLJENI LJUBLJANSKI HRIBI
Author:
Semaforum Blog
Published 29. September 2018

Nihče ne skriva, da so ljudje v prestolnici nori na hribe. Od Šmarne gore in Rožnika pa do Krima in Golovca, vsak izmed vrhov je v srcih meščanov našel posebno mesto in zato skozi celo leto ohranjajo visok obisk in uživajo veliko priljubljenost. In prav zaradi slednje bi marsikdo pomislil, da v Ljubljani poznamo le te štiri hribe, medtem, ko jih je v teh krajih še veliko več. V današnjem vikend blogu bomo spoznali tiste, ki so od množic pozabljeni, a zato nič manj lepi. Pa pojdimo!:)

GRMADA

Popolnoma razumljivo je, zakaj je Grmada skorajda pozabljena od ljudi – Šmarna gora, ki se dviga tik ob njej, je namreč daleč na prvem mestu po priljubljenosti med prebivalci Ljubljane, zato ji je takorekoč nemogoče konkurirati. Grmada se dviga 676m nad morjem in če je vreme na naši strani, razgled seže skoraj do njega – lepo lahko vidimo Nanos in Snežnik. Na vrhu nas čaka še vzletišče, ob vsakem vremenu pa lahko uživamo v lepem razgledu na del Polhograjskega hribovja.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Primož
M , 44 years
KOSEŠKI HRIB

Za naslednji izlet se bomo odpeljali malo ven iz Ljubljane in sicer v okolico Mengša. Tam nas nad naseljem Koseze čaka hrib, ki je ime dobil prav po tem kraju – Koseški hrib. Dviga se le 467m visoko in je več kot primeren za popoldanski izlet. Na vrhu nas namreč čakata klopica in miza ter seveda čudovit razgled na Kamniško-Savinjske Alpe.

Clicking the button below will create an activity.
DEBNI VRH

Navkljub skromnemu obisku, se lahko naslednji vrh pohvali s kar tremi imeni zase – Debenji, Deben ali, kot je še najbolj pogosto, Debni vrh. Je del Kašeljskega griča, ki se dviga nad vzhodno Ljubljano. Visok je 530m, na vrhu nas čaka lesen stolp, z njega pa lahko uživamo v razgledu na Ljubljano, kot ga nismo navajeni. V bližini se lahko okrepčamo v turistični kmetiji, ki prav tako ponuja lep razgled in neokrnjeno naravo.

Clicking the button below will create an activity.
KLOBUK

Če imajo nekateri hribi več imen, drugi le enega, imajo ostali v tistem, ki ga imajo, iskreno simpatičnost. Klobuk pri Ljubljani je hrib, ki se 441 metrov visoko nad morjem dviga zahodno od prestolnice in nam prav zaradi svoje lege pri vasi Dobrova, nudi lep pogled na barje in hribe v okolici. Pot je nezahtevna.

Clicking the button below will create an activity.
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+