Woman black
#topdružba t-shirts #topdružba t-shirts
PRIŽIGI LUČK PO SLOVENIJI
Author:
Semaforum Blog
Published 15. November 2018

Najlepši čas v letu je tik pred vrati, vremenska napoved pravi, da bomo že drug teden lovili prve snežinke. Pravo božično in novoletno vzdušje pa poleg snega naredijo okrašene stavbe, jelke in lučke, v katere se zavije mesto. Poglejmo, kdaj se bodo prižgale po vsej Sloveniji, ti pa se odloči, kje in s kom jih boš dočakal!

LJUBLJANA

V prestolnici so se lučke po navadi prižgale prvega decembra, letos pa se bo ta tradicija spremenila. Ljubljana bo praznično podobo dobila že zadnji novembrski dan, točno ob 17h na Prešernovem trgu. Istočasno se bo odprl tudi praznični sejem, tako da veseli december v prestolnici štarta s polno paro.

Foto M. Kastelic/Shutterstock

Nosilna fotka december 2017 foto shutterstock matej kastelic
Clicking the button below will create an activity.
People looking for buddies
Žiga
M , 28 years
Janko
M , 27 years
MARIBOR

Prvi bodo lučke prižgali v Mariboru - če ne štejemo Kopra, kjer so letos hudo pohiteli in obali zimsko preobleko nadeli že na začetku meseca – in sicer 23.11 ob 17h. Takrat se bodo prižgale na Trgu generala Maistra, kasneje pa še na Trgu svobode. Vse skupaj bo spremljal kup kulturnih dogodkov, ki pa bodo šele uvod v čarobni december v štajerski prestolnici.

Foto: Janez Leskovar

30508348103 0604b7e90b o
Clicking the button below will create an activity.
PORTOROŽ

Božiča in novoletnega časa se enako veselijo tudi v krajih, kjer je takrat malo topleje, kot v ostalih delih države. Lučke se bodo tako prvega decembra slavnostno prižgale v Portorožu v parku pred hotelom Kempinski. Prireditev se bo začela ob 16h, tam pa vas bo že čakal tudi novoletni sejem.

1
Clicking the button below will create an activity.
CELJE

Eno od najlepših novoletnih doživetij pa vas čaka v Celju. Brez vstopnine lahko stopite v pravljično deželo, postavljeno v centru Celja, ki bo poskrbelo za top praznično izkušnjo. Vse skupaj se začne prvega decembra ob 17h s slavnostnim prižigom lučk na Glavnem trgu.

Advent celje
Clicking the button below will create an activity.
People looking for buddies
Irena
F , 63 years
Back to blog
Read more
Amster 1140x530
To so top 4 potovanja za zaključek leta
Umag turisticno obmorsko mesto 1
Top hrvaška mesta, do katerih boste prišli v dveh urah
Slemenova c5a1pica 129 e28093 kopija
Vse top aktivnosti v Sloveniji
Roast chesnuts
Kam gremo ta konec tedna?
1 dsc02338
Najlepši razgledi na Blejsko jezero
+