Support Semaforum! Support Semaforum!
DO NAJLEPŠIH BOŽIČNIH SEJMOV Z AVTOBUSOM
Author:
Semaforum Blog
Published 04. December 2018

Gratinirane palačinke s skuto in pehtranom. Bila je čisto navadna tabla z lesenim okvirjem, okoli njega zavite svetleče se božične lučke, a prav napis na njej jo je delal najbolj posebno v mestu. Gratinirane palačinke, je sporočala tabla ob eni od božičnih stojnic in to so tiste male, decembrske radosti, ki jih v praznični množici še kako radi odkrijemo. Danes vas Semaforum vabi na čaroben izlet do najlepših božičnih sejmov po Sloveniji in Evropi, kamor nas bodo varno in udobno pripeljali avtobusi z Avtobusne postaje Ljubljana.

MUNCHEN

Marienplatz je trg v središča Minhna, ki ga po stavbah okoli njega nemudoma prepoznamo vsi. Vsak december se spremeni v mesto najlepšega božičnega sejma v Nemčiji, kjer začutimo pravo bavarsko gostoljubnost. Pečena jabolka in ingverjevo pecivo, ogromna božična jelka pred novo mestno hišo in številne stojnice na trgu, so le eni od razlogov, zakaj se v bavarsko prestolnico odpraviti z avtobusom. AP Ljubljana te do Minhna odpelje do 14x dnevno.

https://www.ap-ljubljana.si/bozicni-sejmi/

Clicking the button below will create an activity.
KRANJ

Hudo! Pa so tudi v gorenjski prestolnici zažarele novoletne luči, od včeraj dalje tako Kranj vabi na božične poti po mestu. Na njih boste naleteli na praznični gozdiček, na Slovenskem trgu vas čaka drsališče – ki ga Ljubljana letos ne bo imela – sprehod po praznično okrašenem mestu pa ima itak svoj čar. Da vse skupaj doživiš tudi ugodno in enostavno, se do Kranja odpravi z avtubosom AP Ljubljana.

https://www.ap-ljubljana.si/bozicni-sejmi/

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Maja
F , 60 years
Jan
M , 26 years
TRST

Naj bodo dnevi topli ali bolj hladni, na morje nas vleče v vsakem primeru. Tokrat božična cesta pelje do Trsta, kjer na »Piazzi S'Antonio« čaka bogat praznični sejem skupaj z velikim drsališčem. Če se torej tudi med zimskimi dnevi ne želimo odpovedati čaru morja, se do Trsta odpravimo z avtobusi AP Ljubljana, na katerih bomo celo pot opremljeni z WIFI-jem.

https://www.ap-ljubljana.si/bozicni-sejmi/

Clicking the button below will create an activity.
BUDIMPEŠTA

Budimpešta je pravljično mesto. Čudovita arhitektura, bogata zgodovina in prijazni ljudje, ki vsi poseben sijaj dobijo prav decembra. V madžarski prestolnici nas čakata vsaj dva velika božična sejma in po našem mnenju je lepši tisti pri baziliki Svetega Štefana, a ni nič manj očarljiv tudi sejem na Trgu »Vorosmarty«. V Budimpešti smo zaradi valute navajeni zapraviti manj, a bodimo v novoletnem času pripravljeni na višje cene. Sigurno pa ne bomo skrbeli, a bo baterija na telefonu polna ali ne - na avtobusih AP Ljubljana ob vsakem sedežu čaka električna vtičnica.

https://www.ap-ljubljana.si/bozicni-sejmi/

Clicking the button below will create an activity.
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+