Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
TOP DECEMBRSKI IZLET: ADVENT V ZAGREBU
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 10. december 2018

Najbolj veseli mesec v letu je v polnem zagonu in čeprav prave snežne pošiljke na naših koncih še nismo dobili, je čarobnost zime že čutit v zraku. Danes vas peljemo v eno od evropskih prestolnic, ki veseli december praznuje čisto po svoje in zelo naglas – pojdimo na Advent v Zagreb!

ADVENTNO MESTO

Zagreb z adventom živi v en dah. Če se boste tja odpravili z vlakom, se za vas božična pravljica začne že na glavnem železniškem kolodvoru. Tam vas pred umetnostno galerijo čaka ogromno drsališče, za njo pa park Zrinjevac, čigar drevesa so oblečena v najbolj čarobne lučke v mestu. Na poti do Trga Bana Jelačića srečate številne božične stojnice, te pa vas čakajo še na Gornjem Gradu, na Evropskem trgu in na marsikateri ulici v središču mesta, recimo tik pod katedralo.

Adventin zagreb1
DRSALIŠČE

Kot že rečeno, med glavno železniško postajo in umetnostno galerijo, na Trgu kralja Tomislava, nas čaka veliko drsališče. Letos v Ljubljani takšnega žal ne bo, zato je Zagreb ena od super rešitev! Ob glasbi in vijoličnih lučeh drsališče zares postane čarobno, a je prav zaradi popularnosti, z nakupom karte na spletu ali na blagajni, obisk treba v naprej rezervirati.

Zagreb christmas tz zagreb
PARK MAKSIMIR IN OSTALE TOP ADVENTNE LOKACIJE

Eno od mest, ki ga v božičnem Zagrebu moramo obiskat, je park Maksimir. Celotna gozdna oaza se spremeni v zimsko pravljico, kjer srečamo številne delavnice, kulturne kotičke in seveda stojnice z dobrotami, vse skupaj pa je v čisti bližini živalskega vrta. Adventni Zagreb skriva še veliko top prazničnih lokacij, kot je začaran Marićev prehod, slastno okrašena Tkalčičeva ulica in še mnoge druge, katere pa prepustimo, da jih odkrijete sami:)

3a7942b390b6c90a5e51b888ef441d84
GREMO SKUPAJ V ZAGREB

Zagreb k sebi vabi s širokim nasmehom, kateri vam bo ostal tudi na poti domov. Če se boste za obisk odločili med vikendom, naj vas razveselimo z novičko, da je do 6.1, od petka popoldne do nedelje ponoči, vožnja s tramvaji in avtobusi v prvi coni brezplačna. Najlepše pa je super destinacije videti v top družbi, katero lahko prav zdaj spoznaš na Semaforumu!

31515849270 7173062411 b
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Marko
M , 61 let
darja
Ž , 69 let
Nazaj na blog
Preberi še
Place turracher hohe 14554
Top decembrske aktivnosti, ki se jih moraš udeležiti
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
+