Support Semaforum! Support Semaforum!
TOP DECEMBRSKI IZLET: ADVENT V ZAGREBU
Author:
Semaforum Blog
Published 10. December 2018

Najbolj veseli mesec v letu je v polnem zagonu in čeprav prave snežne pošiljke na naših koncih še nismo dobili, je čarobnost zime že čutit v zraku. Danes vas peljemo v eno od evropskih prestolnic, ki veseli december praznuje čisto po svoje in zelo naglas – pojdimo na Advent v Zagreb!

ADVENTNO MESTO

Zagreb z adventom živi v en dah. Če se boste tja odpravili z vlakom, se za vas božična pravljica začne že na glavnem železniškem kolodvoru. Tam vas pred umetnostno galerijo čaka ogromno drsališče, za njo pa park Zrinjevac, čigar drevesa so oblečena v najbolj čarobne lučke v mestu. Na poti do Trga Bana Jelačića srečate številne božične stojnice, te pa vas čakajo še na Gornjem Gradu, na Evropskem trgu in na marsikateri ulici v središču mesta, recimo tik pod katedralo.

DRSALIŠČE

Kot že rečeno, med glavno železniško postajo in umetnostno galerijo, na Trgu kralja Tomislava, nas čaka veliko drsališče. Letos v Ljubljani takšnega žal ne bo, zato je Zagreb ena od super rešitev! Ob glasbi in vijoličnih lučeh drsališče zares postane čarobno, a je prav zaradi popularnosti, z nakupom karte na spletu ali na blagajni, obisk treba v naprej rezervirati.

PARK MAKSIMIR IN OSTALE TOP ADVENTNE LOKACIJE

Eno od mest, ki ga v božičnem Zagrebu moramo obiskat, je park Maksimir. Celotna gozdna oaza se spremeni v zimsko pravljico, kjer srečamo številne delavnice, kulturne kotičke in seveda stojnice z dobrotami, vse skupaj pa je v čisti bližini živalskega vrta. Adventni Zagreb skriva še veliko top prazničnih lokacij, kot je začaran Marićev prehod, slastno okrašena Tkalčičeva ulica in še mnoge druge, katere pa prepustimo, da jih odkrijete sami:)

GREMO SKUPAJ V ZAGREB

Zagreb k sebi vabi s širokim nasmehom, kateri vam bo ostal tudi na poti domov. Če se boste za obisk odločili med vikendom, naj vas razveselimo z novičko, da je do 6.1, od petka popoldne do nedelje ponoči, vožnja s tramvaji in avtobusi v prvi coni brezplačna. Najlepše pa je super destinacije videti v top družbi, katero lahko prav zdaj spoznaš na Semaforumu!

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Marko
M , 65 years
darja
F , 73 years
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+