Woman black small
#topdružba majice #topdružba majice
TOP SEMAFORUM IZLET: JEZERO JASNA
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 30. januar 2019

V zimo je odeta Slovenija in moramo reči, da ji bela preobleka kar zelo paše. Ta letni čas je tudi priložnost, da svoj in ostale kraje spoznamo v novi podobi in dajmo se danes odpravit na mesto, ki se pozimi preobrazi v pravi mali raj. Semaforum blog pelje do jezera Jasna!

O JEZERU

Jezero Jasna je pri popotnikih s celega sveta zelo priljubljeno. Podobe malega raja imamo v glavi vsi, malo manj ljudi pa ve, da je Jasna pravzaprav nastala s pomočjo človeka. Ob sotočju Male in Velike Pišnice sta umetno nastali dve jezeri, ki sta med seboj povezani in ju danes poznamo kot jezero Jasna. Kaj vse kraj še skriva, si preberi v nadaljevanju.

Foto: Dan Briški

Zimska idila sedeznica 2
KAJ POČETI

Čeprav okolica jezera ni velika in je vsa lepota strnjena na malem mestu, imamo vseeno veliko za videti. Ob obali je postavljen razgledni stolp, s katerega uživamo v prav posebnem pogledu. Jezero namreč z visokega čuvata gori Razor in Prisank, kateri lahko s stolpa direktno občudujemo. Ko smo tam, moramo seveda narediti sliko s kipom Zlatoroga, nato pa se okoli jezera na sprehod podamo po urejeni sprehajalni poti. Le ta pa je lahko bistveno daljši - kje štartati? Pa poglejmo!

0d83742c70f1ce76f7dd
NA POT IZ KRANJSKE GORE ALI GOZD MARTULJKA

Okoli jezera vodi urejena sprehajalna pot, ki nudi možnost super sprehoda, a lahko že do Jasne opravimo pravi pohod. Ena možnost je, da avto pustimo v Kranjski Gori in se do Jasne sprehodimo po urejeni poti, druga pa, da štartamo v Gozd-Martuljku in po označeni poti do cilja pridemo skozi Tofov graben. Ta pot nam bo vzela dobri dve uri.

171065374
SKUPAJ DO JEZERA JASNA

Naš današnji Semaforum predlog za izlet je za obisk primeren v prav vseh letnih časih, saj ima vedno kaj zanimivega za ponuditi. Strinjamo pa se, da je jezero Jasna najbolj čudovito pozimi, ker ga zimska kulisa naredi čisto posebnega. Najdi družbo in organiziraj izlet z enim klikom!

Foto: David Oitzl

Jasna 02
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Franci
M , 57 let
Nazaj na blog
Preberi še
Pekel1
Kam pobegniti pred Korono?
Smartinsko jezero 0
Najlepši slovenski izleti to pomlad
Steep karst cliffs of el nido in palawan adapt 1900 1
To so TOP 4 potovanja, za katera se ta hip išče družba
240214740
Najlepši izleti za valentinovo po Sloveniji
Secovljske soline solinar
Najbolj zanimivi muzeji v Sloveniji
+