Woman black
#topdružba t-shirts
TOP SEMAFORUM IZLET: JEZERO JASNA
Author:
Semaforum Blog
Published 30. January 2019

V zimo je odeta Slovenija in moramo reči, da ji bela preobleka kar zelo paše. Ta letni čas je tudi priložnost, da svoj in ostale kraje spoznamo v novi podobi in dajmo se danes odpravit na mesto, ki se pozimi preobrazi v pravi mali raj. Semaforum blog pelje do jezera Jasna!

O JEZERU

Jezero Jasna je pri popotnikih s celega sveta zelo priljubljeno. Podobe malega raja imamo v glavi vsi, malo manj ljudi pa ve, da je Jasna pravzaprav nastala s pomočjo človeka. Ob sotočju Male in Velike Pišnice sta umetno nastali dve jezeri, ki sta med seboj povezani in ju danes poznamo kot jezero Jasna. Kaj vse kraj še skriva, si preberi v nadaljevanju.

Foto: Dan Briški

Zimska idila sedeznica 2
KAJ POČETI

Čeprav okolica jezera ni velika in je vsa lepota strnjena na malem mestu, imamo vseeno veliko za videti. Ob obali je postavljen razgledni stolp, s katerega uživamo v prav posebnem pogledu. Jezero namreč z visokega čuvata gori Razor in Prisank, kateri lahko s stolpa direktno občudujemo. Ko smo tam, moramo seveda narediti sliko s kipom Zlatoroga, nato pa se okoli jezera na sprehod podamo po urejeni sprehajalni poti. Le ta pa je lahko bistveno daljši - kje štartati? Pa poglejmo!

0d83742c70f1ce76f7dd
NA POT IZ KRANJSKE GORE ALI GOZD MARTULJKA

Okoli jezera vodi urejena sprehajalna pot, ki nudi možnost super sprehoda, a lahko že do Jasne opravimo pravi pohod. Ena možnost je, da avto pustimo v Kranjski Gori in se do Jasne sprehodimo po urejeni poti, druga pa, da štartamo v Gozd-Martuljku in po označeni poti do cilja pridemo skozi Tofov graben. Ta pot nam bo vzela dobri dve uri.

171065374
SKUPAJ DO JEZERA JASNA

Naš današnji Semaforum predlog za izlet je za obisk primeren v prav vseh letnih časih, saj ima vedno kaj zanimivega za ponuditi. Strinjamo pa se, da je jezero Jasna najbolj čudovito pozimi, ker ga zimska kulisa naredi čisto posebnega. Najdi družbo in organiziraj izlet z enim klikom!

Foto: David Oitzl

Jasna 02
Clicking the button below will create an activity.
People looking for buddies
Franci
M , 56 years
Back to blog
Read more
5cdbf1588dca9
Top vikend dogodki
Dsc04375
Vrhunski pohodi v Sloveniji, za katere moraš slišati
3e276db4f3293b45 7028445f45d0c387 2x
To so najbolj zabavne stvari, ki jih lahko počneš na deževen vikend!
Tour img 1712712 146
Top zabaviščni parki v naši bližini, ki jih morate obiskati
Shutterstock 360405194
Najboljši izleti, ki jih morate preveriti
+