Woman black small
#topdružba majice #topdružba majice
TOP SEMAFORUM HRIB: BLEGOŠ
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 06. februar 2019

Ja, juhej, drage bralke in dragi bralci, prav lepo dobrodošli v februarju! En mesec novega leta je za nami, glede na vse pestre Semaforum aktivnosti, sklepamo, da ste 2019 začeli s polno mero dobrih izletov in da jih seveda ne bo zmanjkalo, skrbi tudi vaš blog. Danes se odpravljamo na en zelo priljubljen vrh v okolici Ljubljane, da izkoristimo sončen teden pred nami. Top Semaforum hrib tedna je Blegoš!

Fotografije, uporabljene v blogu: Steze in sledi.

O BLEGOŠU

Blegoš je del Škofjeloškega hribovja in je takoj za Ratitovcem, s svojimi 1562 metri nadmorske višine najvišja gora v skupini. Nahaja se med Selško in Poljansko dolino, še najbolj priljubljeno izhodišče nanj pa je preko vasi Gorenja Žetina.

12173755
KAJ POČETI NA BLEGOŠU

Marsikoga na Blegoš zamika zaradi legendarnega dela "Cvetje v jeseni", v katerem je večkrat uporabljen kot romantična kulisa zgodbe. In kako da ne, z vrha namreč uživamo v čudovitem pogledu na Julijske Alpe, Karavanke in Polhograjsko hribovje, lepo so recimo vidni Ratitovec, Koprivnik in Porezen. Na vrhu, ki je travnat, pa nas poleg vpisne skrinjice in žiga, čaka tudi planinska koča.

Img 20171217 123740934 hdr
GREMO SKUPAJ NA BLEGOŠ

Na Blegoš vodi kar nekaj poti, katere vam bodo vzele od ure do približno dveh in pol. Nobena od poti na zahtevna, zato je vzpon primeren za vse vrste kondicije. Seveda pa je v zimskem času treba biti dodatno previden in dobro opremljen. Najdi družbo na Semaforumu in se na top izlet do Blegoša odpravite skupaj!

Img 20171217 104757377 burst000 cover top
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Tanja
Ž , 41 let
Nazaj na blog
Preberi še
Pekel1
Kam pobegniti pred Korono?
Smartinsko jezero 0
Najlepši slovenski izleti to pomlad
Steep karst cliffs of el nido in palawan adapt 1900 1
To so TOP 4 potovanja, za katera se ta hip išče družba
240214740
Najlepši izleti za valentinovo po Sloveniji
Secovljske soline solinar
Najbolj zanimivi muzeji v Sloveniji
+