Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP SEMAFORUM HRIB: BLEGOŠ
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 06. februar 2019

Ja, juhej, drage bralke in dragi bralci, prav lepo dobrodošli v februarju! En mesec novega leta je za nami, glede na vse pestre Semaforum aktivnosti, sklepamo, da ste 2019 začeli s polno mero dobrih izletov in da jih seveda ne bo zmanjkalo, skrbi tudi vaš blog. Danes se odpravljamo na en zelo priljubljen vrh v okolici Ljubljane, da izkoristimo sončen teden pred nami. Top Semaforum hrib tedna je Blegoš!

Fotografije, uporabljene v blogu: Steze in sledi.

O BLEGOŠU

Blegoš je del Škofjeloškega hribovja in je takoj za Ratitovcem, s svojimi 1562 metri nadmorske višine najvišja gora v skupini. Nahaja se med Selško in Poljansko dolino, še najbolj priljubljeno izhodišče nanj pa je preko vasi Gorenja Žetina.

KAJ POČETI NA BLEGOŠU

Marsikoga na Blegoš zamika zaradi legendarnega dela "Cvetje v jeseni", v katerem je večkrat uporabljen kot romantična kulisa zgodbe. In kako da ne, z vrha namreč uživamo v čudovitem pogledu na Julijske Alpe, Karavanke in Polhograjsko hribovje, lepo so recimo vidni Ratitovec, Koprivnik in Porezen. Na vrhu, ki je travnat, pa nas poleg vpisne skrinjice in žiga, čaka tudi planinska koča.

GREMO SKUPAJ NA BLEGOŠ

Na Blegoš vodi kar nekaj poti, katere vam bodo vzele od ure do približno dveh in pol. Nobena od poti na zahtevna, zato je vzpon primeren za vse vrste kondicije. Seveda pa je v zimskem času treba biti dodatno previden in dobro opremljen. Najdi družbo na Semaforumu in se na top izlet do Blegoša odpravite skupaj!

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Tanja
Ž , 44 let
Gregi
M , 46 let
Gregi
M , 46 let
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+