Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP SEMAFORUM IZLET: SLAP PERIČNIK
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 13. februar 2019

Drage bralke in dragi bralci, dobrodošli na novem Semaforum blogu tik pred valentinovim. Praznik ljubezni in da bomo tudi mi v tem duhu, danes predlagamo top izlet za valentinovo – skupaj se odpravimo do zamrznjenega slapu Peričnik.

O SLAPU

Slap Peričnik pravzaprav sestavljata dva slapova, zgornji in spodnji. Višina zgornjega je le 16m in je bistveno manj obiskan od spodnjega, ki v višino meri 52m in je s tem eden najvišjih pri nas. A večina ljudi s »slapom Peričnik« misli na spodnjega, torej, veliko bolj znanega. Peričnik pa ni poseben le zaradi tega, temveč tudi zaradi dejstva, da se lahko za slapom sprehodimo. A največji razlog, zakaj ga obiskati pozimi je ta, da slap v tem času zamrzne in tako ponuja enega od najlepših zimskih prizorov pri nas.

Foto: Matija Horvat

DOSTOP

Slap Peričnik se nahaja v Triglavskem narodnem parku in teče v ledeniško dolina Vrata. Dostop do njega je popolnoma enostaven, saj lahko avtomobil pustimo pri koči pri Peričniku, od tam pa nas do slapu loči le še 10 minut prijetne hoje po urejeni poti. Malce bolj zahteven pa je dostop do zgornjega slapu, do katerega vodi kratka, a strma pot. Za top zimsko doživetje pa priporočamo, da se do Peričnika odpravite po urejeni pešpoti iz Mojstrane.

Foto: Slotrips

KAJ POČETI V OKOLICI

Slap Peričnik se nahaja v Triglavskem narodnem parku v najbolj čudoviti ledeniški dolini pri nas, dolini Vrata. Le ta je polna idej za lepe izlete, eden najlepših pa po poti Triglavske Bistrice vodi do Aljaževega doma v Vratih. Izlet vam bo vzel približno 2 uri.

Foto: Lepote Slovenije

SKUPAJ DO SLAPU PERIČNIK

Zimski čas našo pokrajino preobleče v snežno kuliso in kar nekaj destinacij je takrat hudo vrednih ogleda. Ena od teh vabi na izlet do slapu Peričnik, ki je v tem času naravnost spektakularen. Prepričajte se tudi sami in se na ta zimski izlet odpravite v top Semaforum družbi!

Foto: Slotrips

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
mateja
Ž , 50 let
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+