Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
TOP SEMAFORUM IZLET: SLAP PERIČNIK
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 13. februar 2019

Drage bralke in dragi bralci, dobrodošli na novem Semaforum blogu tik pred valentinovim. Praznik ljubezni in da bomo tudi mi v tem duhu, danes predlagamo top izlet za valentinovo – skupaj se odpravimo do zamrznjenega slapu Peričnik.

O SLAPU

Slap Peričnik pravzaprav sestavljata dva slapova, zgornji in spodnji. Višina zgornjega je le 16m in je bistveno manj obiskan od spodnjega, ki v višino meri 52m in je s tem eden najvišjih pri nas. A večina ljudi s »slapom Peričnik« misli na spodnjega, torej, veliko bolj znanega. Peričnik pa ni poseben le zaradi tega, temveč tudi zaradi dejstva, da se lahko za slapom sprehodimo. A največji razlog, zakaj ga obiskati pozimi je ta, da slap v tem času zamrzne in tako ponuja enega od najlepših zimskih prizorov pri nas.

Foto: Matija Horvat

1485333100161
DOSTOP

Slap Peričnik se nahaja v Triglavskem narodnem parku in teče v ledeniško dolina Vrata. Dostop do njega je popolnoma enostaven, saj lahko avtomobil pustimo pri koči pri Peričniku, od tam pa nas do slapu loči le še 10 minut prijetne hoje po urejeni poti. Malce bolj zahteven pa je dostop do zgornjega slapu, do katerega vodi kratka, a strma pot. Za top zimsko doživetje pa priporočamo, da se do Peričnika odpravite po urejeni pešpoti iz Mojstrane.

Foto: Slotrips

1330197776 8452 panorama1b
KAJ POČETI V OKOLICI

Slap Peričnik se nahaja v Triglavskem narodnem parku v najbolj čudoviti ledeniški dolini pri nas, dolini Vrata. Le ta je polna idej za lepe izlete, eden najlepših pa po poti Triglavske Bistrice vodi do Aljaževega doma v Vratih. Izlet vam bo vzel približno 2 uri.

Foto: Lepote Slovenije

Slap pericnik
SKUPAJ DO SLAPU PERIČNIK

Zimski čas našo pokrajino preobleče v snežno kuliso in kar nekaj destinacij je takrat hudo vrednih ogleda. Ena od teh vabi na izlet do slapu Peričnik, ki je v tem času naravnost spektakularen. Prepričajte se tudi sami in se na ta zimski izlet odpravite v top Semaforum družbi!

Foto: Slotrips

1330197776 8452 panorama1b
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
mateja
Ž , 46 let
Nazaj na blog
Preberi še
Place turracher hohe 14554
Top decembrske aktivnosti, ki se jih moraš udeležiti
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
+