Woman black
#topdružba t-shirts #topdružba t-shirts
TOP SEMAFORUM IZLET: SLAP PERIČNIK
Author:
Semaforum Blog
Published 13. February 2019

Drage bralke in dragi bralci, dobrodošli na novem Semaforum blogu tik pred valentinovim. Praznik ljubezni in da bomo tudi mi v tem duhu, danes predlagamo top izlet za valentinovo – skupaj se odpravimo do zamrznjenega slapu Peričnik.

O SLAPU

Slap Peričnik pravzaprav sestavljata dva slapova, zgornji in spodnji. Višina zgornjega je le 16m in je bistveno manj obiskan od spodnjega, ki v višino meri 52m in je s tem eden najvišjih pri nas. A večina ljudi s »slapom Peričnik« misli na spodnjega, torej, veliko bolj znanega. Peričnik pa ni poseben le zaradi tega, temveč tudi zaradi dejstva, da se lahko za slapom sprehodimo. A največji razlog, zakaj ga obiskati pozimi je ta, da slap v tem času zamrzne in tako ponuja enega od najlepših zimskih prizorov pri nas.

Foto: Matija Horvat

1485333100161
DOSTOP

Slap Peričnik se nahaja v Triglavskem narodnem parku in teče v ledeniško dolina Vrata. Dostop do njega je popolnoma enostaven, saj lahko avtomobil pustimo pri koči pri Peričniku, od tam pa nas do slapu loči le še 10 minut prijetne hoje po urejeni poti. Malce bolj zahteven pa je dostop do zgornjega slapu, do katerega vodi kratka, a strma pot. Za top zimsko doživetje pa priporočamo, da se do Peričnika odpravite po urejeni pešpoti iz Mojstrane.

Foto: Slotrips

1330197776 8452 panorama1b
KAJ POČETI V OKOLICI

Slap Peričnik se nahaja v Triglavskem narodnem parku v najbolj čudoviti ledeniški dolini pri nas, dolini Vrata. Le ta je polna idej za lepe izlete, eden najlepših pa po poti Triglavske Bistrice vodi do Aljaževega doma v Vratih. Izlet vam bo vzel približno 2 uri.

Foto: Lepote Slovenije

Slap pericnik
SKUPAJ DO SLAPU PERIČNIK

Zimski čas našo pokrajino preobleče v snežno kuliso in kar nekaj destinacij je takrat hudo vrednih ogleda. Ena od teh vabi na izlet do slapu Peričnik, ki je v tem času naravnost spektakularen. Prepričajte se tudi sami in se na ta zimski izlet odpravite v top Semaforum družbi!

Foto: Slotrips

1330197776 8452 panorama1b
Clicking the button below will create an activity.
People looking for buddies
mateja
F , 46 years
Back to blog
Read more
Kristalna palaca
Kam za vikend?
1530014366 5744
Skrita in čudovita mesta v Istri
5b43ccf31335b831008b4c1c
Hude aktivnosti, ki jih boste počeli v Sloveniji
Events logofb6b6e9a6e0f467
Najboljše zabave za martinovo, ki se jih morate udeležiti
Image
Top priložnost za potovanje
+