Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
TOP SEMAFORUM IZLET: JEZERSKO
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 28. februar 2019

Pa je tudi februar prišel h koncu. Če pogledate na koledar, ja, kmalu ga boste morali obrnit in iti marčevskim dogodivščinam naproti. A do takrat dajmo zadnji februarski dan preživet tako, kot se spodobi – z dobrim zimskim izletom. Gremo skupaj na Jezersko!

Img 20190214 150806
O KRAJU

Jezersko je ena od najlepših točk v Sloveniji in presenetljivo, še vedno manj obiskana kot druge. To se bo seveda čez čas spremenilo, kot se je spreminjala tudi sama ledeniška dolina. Tako je, nekoč je bila na tam območju pestra vulkanska aktivnost, nato je bila narava priča plitvemu morju, časovno nam najbližje pa je bilo veliko jezero, ki je dolino zajemalo vse do 17.stoletja, bilo pa je ostanek ledenikov. Danes od ledeniške zapuščine ostaja le še čudovito Planšarsko jezero, h kateremu skočimo tudi zdajle.

Img 20190214 150758
KAJ SE DA TAM POČETI

Kraj je ime torej dobil po velikem ledeniškem jezeru, ki je nekoč zajemal celotno dolino, danes pa je od njega ostalo le še pravljično Planšarsko jezero. Le to ostaja glavna atrakcija za obiskovalce Jezerskega, saj je okoli njega mogoč lep sprehod, kateri nam med potjo streže z nepozabnimi pogledi na Grintovec. Sprehod zaključimo v prijetnem gostišču ob jezeru, ki ob svoji strani ponuja tudi drsališče. Če le to, zaradi višjih temperatur, kot ponavadi, še obratuje, lahko preverite s klicem v gostišče.

Img 20190214 153511
SKUPAJ NA JEZERSKO

Jezersko pa ponuja še mnogo več od neverjetne zgodovine in prelepe narave danes. Je najboljše izhodišče za nekoč najvišji slap v Sloveniji, slap Čedca, obiščemo pa lahko tudi Ankova slapova. Super predlog za izlet je še izvir reke Kokre, splača pa se obiskat tudi Makekovo tiso. Vse to lahko obiščete in splanirate v top Semaforum družbi. Spoznaj nove ljudi in se skupaj odpravite na Jezersko!

Img 20190214 152802
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Kristjan
M , 31 let
Primož
M , 40 let
Nazaj na blog
Preberi še
Place turracher hohe 14554
Top decembrske aktivnosti, ki se jih moraš udeležiti
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
+