Support Semaforum! Support Semaforum!
TOP SEMAFORUM IZLET: JEZERSKO
Author:
Semaforum Blog
Published 28. February 2019

Pa je tudi februar prišel h koncu. Če pogledate na koledar, ja, kmalu ga boste morali obrnit in iti marčevskim dogodivščinam naproti. A do takrat dajmo zadnji februarski dan preživet tako, kot se spodobi – z dobrim zimskim izletom. Gremo skupaj na Jezersko!

O KRAJU

Jezersko je ena od najlepših točk v Sloveniji in presenetljivo, še vedno manj obiskana kot druge. To se bo seveda čez čas spremenilo, kot se je spreminjala tudi sama ledeniška dolina. Tako je, nekoč je bila na tam območju pestra vulkanska aktivnost, nato je bila narava priča plitvemu morju, časovno nam najbližje pa je bilo veliko jezero, ki je dolino zajemalo vse do 17.stoletja, bilo pa je ostanek ledenikov. Danes od ledeniške zapuščine ostaja le še čudovito Planšarsko jezero, h kateremu skočimo tudi zdajle.

KAJ SE DA TAM POČETI

Kraj je ime torej dobil po velikem ledeniškem jezeru, ki je nekoč zajemal celotno dolino, danes pa je od njega ostalo le še pravljično Planšarsko jezero. Le to ostaja glavna atrakcija za obiskovalce Jezerskega, saj je okoli njega mogoč lep sprehod, kateri nam med potjo streže z nepozabnimi pogledi na Grintovec. Sprehod zaključimo v prijetnem gostišču ob jezeru, ki ob svoji strani ponuja tudi drsališče. Če le to, zaradi višjih temperatur, kot ponavadi, še obratuje, lahko preverite s klicem v gostišče.

SKUPAJ NA JEZERSKO

Jezersko pa ponuja še mnogo več od neverjetne zgodovine in prelepe narave danes. Je najboljše izhodišče za nekoč najvišji slap v Sloveniji, slap Čedca, obiščemo pa lahko tudi Ankova slapova. Super predlog za izlet je še izvir reke Kokre, splača pa se obiskat tudi Makekovo tiso. Vse to lahko obiščete in splanirate v top Semaforum družbi. Spoznaj nove ljudi in se skupaj odpravite na Jezersko!

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Gregi
M , 46 years
Kristjan
M , 35 years
Primož
M , 44 years
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+