Support Semaforum! Support Semaforum!
ISTRSKA PUSTNA POVORKA
Author:
Semaforum Blog
Published 01. March 2019

Prav lepo pozdravljeni prvega marca, zelo smo veseli, da ste z nami, očitno smo zimo doživeli in preživeli, ter da je na vrsti pomlad. Še pred njo pa je na vrsti velika pustna zabava, cel vikend bo v znamenju maškar, zato je prav, da se našemimo tudi na Semaforumu - vsaj s pustno obarvanim blogom. V soboto vas vabi Koper na 11. Istrsko pustno povorko, ki se začne ob 15h.

Clicking the button below will create an activity.
KOROŠKI PUSTNI KARNEVAL

S tople Primorske pa se selimo na prav tako dobro ogreto Koroško. Tam bo v soboto potekal že 41. Koroški pustni karneval in sicer natančneje v Kotljah. Ob 14h se začne vsa zabava pri Rimskem vrelcu, odkoder bodo maske krenile proti kulturnemu domu. Tam pa vas, pazite to, čaka brezplačna malica in pijača ter seveda, ogromno krofov.

Clicking the button below will create an activity.
PODKRIMSKI PUSTNI KARNEVAL

Za vse zabave željne, ki pa prihajate iz Ljubljane in okolice, pa vas v soboto prava pustna fešta čaka na Igu. Ob 11h se tam začne Podkrimski pustni karneval, ki bo trajal vse do 22h. Ob 11h si boste lahko poslikali obraz, ob 13h pa se bo zbirala najboljša maska. Vljudno vabljeni na Ig!

Clicking the button below will create an activity.
PUST V CERKNICI

Obstajajo pa nekateri kraji, ki v Sloveniji veljajo prav tradicionalne za neko stvar. In ko rečemo pust, sigurno najprej pomislimo tudi na Cerknico! Tako je, prav tam se namreč vsako leto odvija eden največjih pustnih karnevalov pri nas in tudi letos bo tako. Z duhovitimi plakati nas vabijo v svoj kraj in obljubljajo, da največja pustna zabava štarta v nedeljo, točno okoli 12.32!:)

Clicking the button below will create an activity.
NAJVEČJA GORENJSKA PUSTNA POVORKA

Ob temle naslovu pa lahko trikrat ugibate, kje se dogaja največja gorenjska pustna povorka! Seveda je pravilen odgovor Šenčur, kjer se v nedeljo ob 13.30 prične pravo pustovanje. Vabljeni pa seveda niste le gorenjci in gorenjke, temveč vsi, ki si za pusta želite zažurat po gorenjsko - namignemo lahko le še, da je organizator "Društvo godlarji".

Clicking the button below will create an activity.
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+