Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP SEMAFORUM IZLET: CAMINO DE SANTIAGO
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 10. april 2019

Že nekaj časa je Semaforum vaša prva izbira pri spoznavanju družbe za prosti čas, potovanja in kulturo, kar nam je seveda v extra veselje. Že nekaj pa opažamo tudi, da je ena vaših najbolj priljubljenih destinacij romanje po »Camino de Santiago«. Zato smo se danes odločili, da predstavimo najbolj popularne poti, ki peljejo do tega znamenitega romarskega središča v Španiji. Ste pripravljeni?

FRANCOSKA POT (780km)

»Camino de Santiago« ali v prevodu, Jakobova pot, je zgodovinsko zelo pomembna destinacija, po kateri ljudje že stoletja hodijo do katedrale v mestu »Santiago de Compostela«. In najbolj priljubljena pot do cilja je prav Francoska pot, ki se tako imenuje zaradi svojega štarta - začne se namreč v francoski vasici Saint-Jean-Pied-de-Port. Kljub temu, da je pot tudi ena daljših, pa največ ljudi prehodi le njenih zadnjih 100 kilometrov. Na njej boste prehodili čudovita mesta, kot so Leon, Burgos in Pampiona, pot pa ni samo položna, po njej boste morali premagati tudi gore.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
PORTUGALSKA POT (600km)

Kot pove že samo ime, pa nas naslednja pot pelje na Portugalsko. Že začne se spektakularno, saj nam za izhodišče služi portugalska prestolnica, Lizbona. Na poti prehodimo še veliko čudovitih portugalskih mest, kot sta Porto in Pontevedro, na kar nekaj točkah pa občudujemo še dah-jemajoči Atlantski ocean. Pot nas pelje tudi mimo velikega romarskega središča Fatima, katerega lahko spotoma obiščemo.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
SEVERNA POT (466km)

Na naslednji poti pa bomo hodili ob severni Španski obali. Že to nam lahko izda, da bo to potovanje bolj hladno in polno vzponov, kot ostale poti. Namreč, severna pot nas vodi skozi marsikateri strm vrh Baskovske regije, veter z Biskajskega zaliva pa nas prav tako rad pozdravi. A da ne bo vse le o ovirah, severna pot gre tudi mimo velikih kulinaričnih središč Španije, kot sta mesti Sveti Jakob in Bilbao, celotna regija pa slovi po velikem številu Michelinovih restavracij.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Miro
M , 75 let
ORIGINALNA POT (315km)

Današnji top Semaforum izlet pa bomo zaključili s prvo potjo do priljubljenega romarskega središča. Predno se odpravite na izlet, je dobro vediti, da so vse poti odlično urejene in pregledne, tako da velika predpriprava sploh ni potrebna. Vse informacije so vam na voljo v vodnikih, dobro pa je s seboj imeti akreditacijo, v kateri zbirate žige, z njo pa boste na cilju tudi dokazali, da ste pot prehodili. In če vam uspe prehoditi originalno, bo certifikat sigurno lep spomin. Namreč, prvo pot je odkril prav Kralj Alfonso, ko je potrdil, da se v mestu Santiago de Compostelo resnično nahajajo ostanki apostola Jakoba, kateremu je celotna pot posvečena. Originalna pot je sicer ena od bolj zahtevnih, čeprav s čudovito narava ne špara – a je ravno zaradi zahtevnosti ena manj obiskanih.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+