Woman black small
#topdružba majice #topdružba majice
TOP SEMAFORUM HRIB: GOLICA
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 12. junij 2019

Le malokdo v Sloveniji še ni slišal o silni lepoti Golice. Polka, namenjena njej, je ponarodela in ni ga človeka, ki ne bi vedel, da najbolj čudovite narcise rastejo prav na Golici. In točno zato se ta čas odpravljamo tja. Si si vedno želel obiskat Golico v njenem najlepšem času, pa takrat nihče iz tvoje družbe ravno ni imel časa? Zato je tu Semaforum, s pomočjo katerega spoznaš somišljenike in se v top družbi odpraviš na Golico!

O HRIBU

Golica je vrh, ki spada v gorovje Karavank in se nahaja na 1835 metrih nadmorske višine. Čeprav je hrib zelo priljubljen in ga imamo ljudje za svojega, vam bo pot do vrha vseeno vzela dobri dve uri in morate biti tudi nanjo kondicijsko dobro pripravljeni.

Screenshot 20190610 194114
NARCISE

Brez dvoma pa je Golica najbolj znana po cvetočih narcisah in takrat tudi najbolj obiskana. Tradicionalno se tako za vzpon svetujeta april ali maj, vendar je letos sezona, zaradi obilnega deževja v maju, prestavljena na junij. Tako da, če ste mislili, da ste cvetoče poljane zamudili, nič skrbet, še imate čas. Vseeno pa še vedno velja pravilo, da so narcise najlepše, če jih le občudujemo, nikar jih ne trgajmo.

Screenshot 20190610 194034
KAJ SE DA NA HRIBU POČETI

Poleg naravne kulise narcis, pa Golica navdušuje tudi z drugimi atrakcijami. Najprej je treba izpostaviti nepozaben razgled, ki se vam na vrhu odpre na Triglav, del Julijskih Alp in Karavank. Pod vrhom vas čaka koča, ki prav tako postreže z lepim razgledom, boste pa vmes srečali tudi kakšno prijazno kravo in ovčko.

Screenshot 20190610 194056
SKUPAJ NA GOLICO

Top predlog za toplo junijsko popoldne, ki je lahko še boljši v super Semaforum družbi. Klikni spodnji gumb "najdi družbo", organiziraj izlet in se na Golico odpravite skupaj. Seveda pa je vsaka fotka s pogledom na narcise zelo dobrodošla!:)

Vir fotografij: Ula Šegula

Screenshot 20190610 194140
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Luka
M , 37 let
mateja
Ž , 46 let
Nazaj na blog
Preberi še
Dsc05661 e1562755550120
Kje izkoristiti bone: planinski domovi
I k
Z eno vstopnico v 11 ljubljanskih muzejev in galerij
Pix2
Kje izkoristiti bone: turistične kmetije
Pekel1
Kam pobegniti pred Korono?
Smartinsko jezero 0
Najlepši slovenski izleti to pomlad
+