Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP SEMAFORUM HRIB: GOLICA
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 12. junij 2019

Le malokdo v Sloveniji še ni slišal o silni lepoti Golice. Polka, namenjena njej, je ponarodela in ni ga človeka, ki ne bi vedel, da najbolj čudovite narcise rastejo prav na Golici. In točno zato se ta čas odpravljamo tja. Si si vedno želel obiskat Golico v njenem najlepšem času, pa takrat nihče iz tvoje družbe ravno ni imel časa? Zato je tu Semaforum, s pomočjo katerega spoznaš somišljenike in se v top družbi odpraviš na Golico!

O HRIBU

Golica je vrh, ki spada v gorovje Karavank in se nahaja na 1835 metrih nadmorske višine. Čeprav je hrib zelo priljubljen in ga imamo ljudje za svojega, vam bo pot do vrha vseeno vzela dobri dve uri in morate biti tudi nanjo kondicijsko dobro pripravljeni.

NARCISE

Brez dvoma pa je Golica najbolj znana po cvetočih narcisah in takrat tudi najbolj obiskana. Tradicionalno se tako za vzpon svetujeta april ali maj, vendar je letos sezona, zaradi obilnega deževja v maju, prestavljena na junij. Tako da, če ste mislili, da ste cvetoče poljane zamudili, nič skrbet, še imate čas. Vseeno pa še vedno velja pravilo, da so narcise najlepše, če jih le občudujemo, nikar jih ne trgajmo.

KAJ SE DA NA HRIBU POČETI

Poleg naravne kulise narcis, pa Golica navdušuje tudi z drugimi atrakcijami. Najprej je treba izpostaviti nepozaben razgled, ki se vam na vrhu odpre na Triglav, del Julijskih Alp in Karavank. Pod vrhom vas čaka koča, ki prav tako postreže z lepim razgledom, boste pa vmes srečali tudi kakšno prijazno kravo in ovčko.

SKUPAJ NA GOLICO

Top predlog za toplo junijsko popoldne, ki je lahko še boljši v super Semaforum družbi. Klikni spodnji gumb "najdi družbo", organiziraj izlet in se na Golico odpravite skupaj. Seveda pa je vsaka fotka s pogledom na narcise zelo dobrodošla!:)

Vir fotografij: Ula Šegula

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
mateja
Ž , 50 let
Luka
M , 41 let
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+