Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP SEMAFORUM IZLET: BOHINJSKO JEZERO
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 20. junij 2019

Junij gre proti koncu, poletni izleti pa se šele začenjajo! Že imate idejo, kje boste preživeli počitnice? Karkoli ste odgovorili, Semaforum je pravo mesto za vas. Da dobite idejo, kam skočit čez poletje ali pa dodate novo na potovalni seznam. Ker imamo srečo, da živimo v Sloveniji, za dober izlet ne rabimo potovati daleč, ampak se le odpeljemo na drug konec države. Danes odhajamo na Gorenjsko, kjer nas čaka čudovito Bohinjsko jezero. Prideš zraven?

O JEZERU

Če želimo obiskati največje slovensko jezero, ki je vedno tam in ga je v celoti oblikovala narava, se moramo odpeljati do Bohinjskega jezera. Po površini ga sicer presegata Cerkniško in Ptujsko jezero, a je prvo presihajoče, drugo pa umetno. Bohinjsko jezero najdemo sredi Triglavskega narodnega parka v Julijskih Alpah in je vsako leto vedno bolj obiskano, a še vedno veliko manj od Blejskega. Ob jezeru lahko obiščemo naselji Ukanc in Ribčev Laz, zanimivo pa je, da prav mesto "Bohinj" ne obstaja.

KAJ SE DA TU POČETI

Čeprav je, kot rečeno, Bohinjsko jezero obiskano veliko manj od Blejskega, pa se tudi tu najde ogromno in dovolj razlogov za zabavo - že če samo obožujete veliko vode, je to pravo mesto za vas. Vedno bolj je čas primeren za plavanje, saj se temperatura poleti dvigne tudi do 20 stopinj. Na jezeru je možno surfati, se peljati s kajakom, čolnom ali kanujem in seveda s čarobno ladjico. Na voljo pa so še ostale jezerske aktivnosti, kot recimo ribolov in potapljanje. Ob jezeru so speljane številne pešpoti, tako da je poskrbljeno tudi za aktivnosti, ob katerih boste ostali suhi.

KAM V OKOLICI

Kot smo ugotovili do sedaj, že samo Bohinjsko jezero ponuja dovolj možnosti za celodnevne aktivnosti, a vemo, da je med vami tudi nekaj tistih, ki od izlet želite potegniti še tisto nekaj več - in tudi tu nas Bohinj prijetno preseneti. Za vse, ki si želite dobrega pohoda, je jezero odlično izhodišče za vzpon na Komno in čez Komarčo, čisto blizu je slap Savica in spodnja postaja žičnice na Vogel, ki vas bo odpeljala v čudoviti svet te planote. Za dodatno izkušnjo poskrbi spanje na prostem, v Ukancu je namreč urejen prostor za kampiranje.

SKUPAJ NA BOHINJSKO JEZERO

Če iščete dobro idejo za poletni izlet ali top družbo, s katero boste nanj odšli - oboje najdete na Semaforumu. Današnji predlog za izlet je Bohinjsko jezero, ki vabi skozi vso leto, a se tam seveda največ dogaja prav zdaj. Spoznaj Semaforum družbo in se skupaj odpravite na ta super konec Slovenije, ki vas bo še najbolj začaral s svojo naravo. Klikni na spodnji gumb, "najdi družbo" in se še ta vikend odpravite na lepše!

Vir fotografij: www.bohinj.si

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Marko
M , 38 let
Anton
M , 52 let
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+