Support Semaforum! Support Semaforum!
TOP SEMAFORUM IZLET: BELOPEŠKA JEZERA
Author:
Semaforum Blog
Published 27. June 2019

Živijo in en lep pozdrav sredi vročega poletja! Je tudi vam kaj vroče in razmišljate le o osvežitvi? Potem ste na čisto pravem mestu! Semaforum blog te danes odpelje na čudovit konec, ki se skriva le streljaj od slovensko-italijanske meje, garantira pa vam super celodnevni izlet. S top Semaforum družbo se odpravi do Belopeških jezer!

O JEZERIH

Čeprav se v slovenščini uporablja ime v množinski obliki, gre pravzaprav le za dve jezeri, zgornjo in spodnjo. Drži, da se ime "Belopeška jezera" uporablja najbolj pogosto, ni pa edino. Marsikoga boste slišali reči, da se odpravlja do "Fužinskih" ali pa "Mangartskih" jezer. Namreč, v italijanščini se imenujejo "Laghi di Fusine", ležijo pa pod Mangartom. Gre za dve ledeniški jezeri, ki ležita na dobrih 900 metrih nadmorske višine, najdemo pa ju v neposredni bližini mejnega prehoda Rateče.

KAJ SE DA TU POČETI

Belopeška jezera so vedno bolj priljubljena izletniška točka, tako med Slovenci, kot tudi med Italijani. Najprej vas očara čudovit pogled na Mangart, ki se ponosno dviga nad njima. Za vse, ki pridete na aktivni izlet, je okoli jezer speljana peš pot, ki vas ne bo pustila ravnodušnih. Vodi namreč po obali, ki jo je Italija vključila v naravni park in je tako precej neokrnjena. Poleg sprehajalne poti pa, pazite to, do jezera vodi še ena od najbolj urejenih kolesarskih poti v naši okolici in sicer vse od Kranjske Gore ali Mojstrane.

KAKO LAHKO IZLET PODALJŠAM?

Belopeška jezera so definitvno ideja za celodnevno razvajanje v naravi in so ob lepem poletnem dnevu super izbira za osvežitev in odklop od mesta. Vemo pa, da marsikdo od izleta želi še več in ta čudovit kraj poskrbi tudi za to. Belopeška jezera so namreč idealen štart za pravo planinsko turo na Mangart, ki cel čas previdno spremlja vsakega obiskovalca.

SKUPAJ NA BELOPEŠKA JEZERA

Če imate prost dan ali bi radi vikend izkoristili za skok na lepše, je današnji Semaforum predlog super za to. Iz Ljubljane boste do tja potrebovali dobro uro, tako da so Belopeška jezera primerna tudi za podaljšan popoldanski izlet. Ideja za potepanje torej je, družba pa tudi - spoznajte jo na Semaforumu in se skupaj odpravite na ta čudovit konec Italije!

Clicking the button below will create an activity.
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+