Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP 4 OTOKI, KI JIH ENKRAT MORAŠ DOŽIVETI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 02. julij 2019

Drage bralke in bralci, en top poletni pozdrav prvič pošiljamo v juliju! Eden od najbolj vročih mesecev je štartal in mi se ga že zelo veselimo. Ne samo zato, ker so mesta bolj prazna, ampak ker je idej za aktivnosti izven njih toliko več. In če ste eni tistih, ki ste si vedno želeli izkusiti drugo kulturo in odpotovati malo dlje, a nikoli ni bilo pravega časa ali družbe, je tole vaša priložnost. V današnjem blogu si preberite, na katere vse otoke oziroma otočja v prihodnjih mesecih potujejo Semaforumci, ter te kot sopotnika z veseljem vzamejo zraven!

OTOK SAL

Že takoj na začetku vas peljemo v Afriko. Natančneje, na zahodno obalo, blizu Senegala, kjer ležijo Zelenortski otoki. So samostojna republika, ki pa pozna še nekaj drugih imen. Nekateri jim rečejo tudi Kapverdski otoki, domačini pa radi uporabljajo ime "Cabo Verde". Dolga stoletja so bili portugalska kolonija, zdaj pa s svojo lepoto vabijo cel svet. In na enega od njih, pravzaprav najbolj priljubljenega, na otok Sal, te letos vabi Šeli.

https://www.semaforum.si/posts/14206

S klikom na gumb spodaj se bo poslalo sporočilo osebi, ki išče družbo za opisano aktivnost.
SAMOS

Nadaljujemo z obalo Grčijo. Ta obmorska država je seveda znana po nešteto lepih otokih, od Krete do Mikonosa, pa do Santorinija in Zakintosa, ki so le eni najbolj obiskanih. Zelo priljubljen pa je tudi otok Samos, kamor te na počitnice prav tako vabi Šeli, a gre tokrat za last minute ponudbo, tako da, časa ni več veliko, hitro se ji oglasi!

https://www.semaforum.si/posts/14208

S klikom na gumb spodaj se bo poslalo sporočilo osebi, ki išče družbo za opisano aktivnost.
FILIPINI

Ker smo resno mislili, da je današnji blog za vse, ki želite odpotovati čimdlje in spoznati druge kulture, se dajmo zdajle odpravit v Azijo, kjer nas čakajo čudoviti Filipini. Tudi to otočje vabi iz nešteto razlogov in lahko tam preživimo cel mesec, pa ne bomo odkrili vsega, a mislimo, da je tudi nekaj dni dovolj za ta raj. Drugo leto se tja odpravlja tudi Lori, tako da imata dovolj časa, da splanirata te počitnice!

https://www.semaforum.si/posts/14205

ZANZIBAR

Če pa smo že začeli z Afriko, dajmo tu tudi zaključit. A ker je ta celina ogromna, vas tokrat vabimo na jugovzhodno obalo, kjer leži otok Zanzibar. Čeprav je uradno del Tanzanije, se obnaša dokaj samostojno in tudi na njem boste kot v drugem svetu. Najbolj znano, "Kamnito mesto", vsakogar sprejme z dobrodošlico in ponuja veliko zanimivega. To in še gotovo kaj več, lahko letos doživiš s Stašo, ki se odpravlja prav na Zanzibar. Bi šel zraven? Potem ji kar napiši sporočilo.

https://www.semaforum.si/posts/14179

S klikom na gumb spodaj se bo poslalo sporočilo osebi, ki išče družbo za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+