Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP SEMAFORUM IZLET: ŠMARJETNA GORA
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 06. julij 2019

Okej, predstavljajte si situacijo, da čez vikend ostanete doma, imate ravno dovolj časa, željo, da ga izkoristite aktivno, nimate pa ideje, da bi skočili kam dlje. Problem je tudi družba, saj se nihče ne more tako hitro prilagoditi vašemu tempu, vi pa radi čimprej izkoristili dan. Top, vse to zrihtate na Semaforumu! Današnji predlog za aktiven izlet je Šmarjetna gora, vi pa na koncu bloga kliknite gumb "najdi družbo" ali pa kar piši uporabniku, ki družbo že išče.

O ŠMARJETNI GORI

Šmarjetna gora je vrh nad Kranjem z nadmorsko višino 646 metrov in spada v Škofjeloško hribovje. Ker se dviga nad Kranjem, je seveda zelo priljubljena točka meščank in meščanov, radi pa jo ibščejo tudi od drugod. Namreč, čeprav spada med nižje hribe, se s Šmarjetne odpre čudovit pogled na Julijske in Kamniško Savinjske Alpe ter na Karavanke. Je zelo primerna za dnenvi izlet, saj vam bo vzpon iz izhodišča v Stražišču pri Kranju vzel približno eno uro. Je pa posebnost gore tudi ta, da do vrha vodi asfaltirana cesta, tako da je dostop mogoč tudi z avtomobilom. Kaj pa na vrhu najdemo, preverimo zdajle.

KAJ TAM POČETI

Šmarjetna gora je zelo priljubljen vrh na Gorenjskem, saj ponuja veliko možnosti za odklop. Na vrhu najprej naletimo na Hotel Bellevue, ki si ga marsikdo izbere tudi za poročno slavje. No in prav hotel je razlog, da je Šmarjetna gora danes nižja, kot je sicer prvotno bila. Namreč, pri gradnji so vrh gore dobesedno odrezali, da so s tem dobili dovolj prostora za hotelsko teraso. Ni pa to edina gradnja na vrhu, tam najdemo tudi cerkvico Svete Marjete, ki sega daleč v 9. stoletje. Poleg tega pa na Šmarjetni gori najdemo tudi vinograd, trto, ki jo potomka najstarejše pri nas - mariborske.

KAJ POČETI V OKOLICI

Če pa si z izletom na Šmarjetno goro želite zapolniti cel dan, je to na tem delu Gorenjske seveda še kako možno. Le malo pod vrhom vas čaka pravi smučarski skakalni center, "Gorenja Sava", ki je tudi poleti vreden ogleda. Če ste še za malo zgodovine, vas v bližini čaka tudi grad Strmol, drugače pa priporočamo kar obisk Kranja, kjer se v teh toplih dneh veliko dogaja.

SKUPAJ NA ŠMARJETNO GORO

Torej, če želite dan obogatiti z dobrim športnim izletom in pri tem ne porabiti veliko časa, je naš današnji predlog za top Semaforum izlet, Šmarjetna gora. S pomočjo Semaforuma na enostaven način spoznaš družbo in se že isti dan odpraviš na izlet. Le klikni na gumb "Najdi družbo", se spoznaj s somišljeniki in se odpravi lepemu dnevu naproti. Se dobimo pri hotelu Bellevue nad Kranjem!

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Jan
M , 26 let
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+