Support Semaforum! Support Semaforum!
TOP SEMAFORUM HRIB: SLAVNIK
Author:
Semaforum Blog
Published 10. July 2019

Juhuhu, pa je tu še nov poletni blog in nova ideja za izlet! Poletni dni marsikdo rad izkoristi za skok v gore in prav je tako. Če smo dovolj zgodni, še vedno ujamemo svež zrak, v dolini pa smo že, ko se prava vročina šele začenja. Danes vas peljemo na zahodni del Slovenije, kjer leži Slavnik. Marsikdo ga je že obiskal, velik od vas se tja rado vrača. Če bi ga želeli osvojiti v top Semaforum družbi, se počekirjate na koncu bloga z gumbom "najdi družbo"!

O SLAVNIKU

Slavnik je gora, ki jo marsikdo obišče prav zaradi njenega razgleda. Na 1028 metrih se dviga južno od Kozine in zahodno od vasi Podgorje, oko pa nam seže do italijanskih Dolomitov, Karavank, Julijcev in Triglava, do, pazite to, tudi Jadranskega morja. Za izhodišče svetujemo vas Podgorje, odkoder vam bo hoja po položni poti vzela malo manj kot dve uri.

KAJ POČETI NA SLAVNIKU

Poleg seveda že omenjenega nepozabnega razgleda, vas na vrhu Slavnika čaka razgledna plošča in ob njej planinski žig. Če pa se boste od vrha spustili le malce nižje, vas tam čaka Turnova koča. Če pa bi radi izlet še podaljšali, svetujemo vzpon na bližnjo Grmado pri Slavniku in Planino Jegno. Za raziskovanje je zanimiva tudi vasica Podgorje ali pa kar mesto Kozina, bomo pa čisto razumeli, da vas bo pogled na morje tako premamil, da boste izlet podaljšali do obale.

SKUPAJ NA SLAVNIK

Te dni, ko je morje ravno pravšnje za kopanje, pa ga včasih paše opazovati tudi le z daljine. Slavnik je primeren hrib za vse stopnje kondicije, saj do vrha vodita tako strma, kot tudi položna pot. Izberite ta čudovit vrh za dnevni izlet in se nanj odpravite v top Semaforum družbi - kliknite spodnji gumb "najdi družbo" ali pa kar kontaktirajte nekoga, ki družbo že išče!

Foto: Tadej Maligoj

Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+