Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP SEMAFORUM IZLET: KRIM
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 17. julij 2019

Drage bralke in dragi bralci, dobrodošli v še enem popotniškem blogu na Semaforumu. Letošnje poletje bo očitno v znamenju ali, visokih temperatur, ali pa močnih in pogostih neurij. Zato je pomembno, da pred izletom redno spremljamo vreme in smo nanj dobro pripravljeni. In če ravno vidite, da bo popoldne jasno in brez dežja, ter bi ga radi izkoristili za dober pohodniški izlet v okolici, imamo za vas top idejo – gremo na Krim.

O GORI

Krim je ena od najbolj obiskanih gora v okolici Ljubljane, saj pohodniku ponuja konkretno turo, hkrati pa zanjo ne rabi iti daleč na Gorenjsko. Krim je visok 1107m, dviguje pa se na južni strani Ljubljanskega barja. Tako je pogled nanj dobro poznan marsikateremu od prebivalcev, saj je njegova lega v južni smeri zelo značilna. Katero točko izbrati za izhodišče in koliko časa vam bo vzel vzpon, pa si preberemo zdajle.

IZHODIŠČE IN KAJ POČETI V OKOLICI

Navkljub temu, da je Krim v neposredni bližini Ljubljane, vzpon nanj ni tako enostaven, kot na primer na Šmarno goro in podobne vrhove v okolici. Če boste za izhodišče izbrali čudovit dom v Iškem Vintgarju, vam bo pot vzela vsaj dobri dve uri. Sicer je pot dokaj položna in povsod dobro označena, a traja dovolj dolgo, da je določena stopnja kondicije zahtevana. Na vrhu vas bo pričakal planinski dom, odkoder boste nagrajeni s posebnim pogledom na vrhove v okolici. In če bo vreme res pravo, predlagamo, da se koncu izleta ohladite v Iškem Vintgarju.

SKUPAJ NA KRIM

Ker pa je vsak vzpon bolj zabaven v top družbi, vas spodbujamo, da se na Krim odpravite skupaj. Svetujemo, da se pred vzponom dobro pripravite, pregledate vreme, potem pa se le odločite, kdaj najbolj odgovarja vsem, da se odpravite na izlet. Klikni spodnji gumb, »najdi družbo«, in se že kmalu na Krim odpravi v Semaforum stilu.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Gregi
M , 46 let
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+