Support Semaforum! Support Semaforum!
TOP POHOD: VELIKO KLADIVO
Author:
Semaforum Blog
Published 01. August 2019

Drage bralke in dragi bralci, dobrodošli v čisto svežem mesecu! Na začetku avgusta smo, enega najbolj vročih mesecev v letu in čeprav je bilo do zdaj poletje pomešano z dežjem in ekstremno vročino, vaše ideje za aktivnosti le rastejo. Zato smo se odločili, da v današnjem blogu tudi mi damo eno dobro pohodniško. Obiskali bomo Veliko kladivo, ki velja za pravi raj planincev. Zakaj, izveste v nadaljevanju.

O GORI

Veliko Kladivo je nahaja na 2094 metrih nadmorske višine. Najdemo ga v najdaljšem gorskem grebenu v Sloveniji, Košuti; natančneje, v gorovju Karavank. V svoji okolici velja za enega najbolj obiskanih vrhov, saj je pot ravno dovolj zahtevna, da predstavlja zadosten izziv tudi za najbolj izkušene. Pot se začne pri kmetiji Matizovec, do vrha nam bo vzela dobre tri ure. Kaj pa nas tam čaka, izvemo zdaj.

KAJ SE DA TAM POČETI IN VIDETI

Veliko Kladivo je med pohodniki in planinci zelo priljubljeno že samo zaradi ene velike posebnosti – pot pelje direktno po meji med Slovenijo in Avstrijo, tako da je že to zanimivo doživetje. Na vrhu nas čakata žig in vpisna skrinjica, poleg njiju pa tudi super razgled. Ko je vreme jasno, se vidi do Julijskih Alp, v vsakem primeru pa na Kamniško Savinjske Alpe in na Košuto. Kar pa še najbolj premami vse, da se odločijo za obisk tega vrha, je potek poti – pelje namreč mimo Doma na Kofcah, tam pa, kot vemo vsi, delajo najboljše štruklje na visokem.

SKUPAJ NA VELIKO KLADIVO

Na Semaforumu lahko svojo najljubšo izletniško destinacijo združiš s top družbo, ki jo lahko spoznaš kar tu na blogu. Če smo v tebi prebudili željo po obisku Velikega Kladiva, se pofočkaj s klikom na spodnji gumb, »Najdi družbo«, in prvi organiziraj izlet. Če pa je kdo že kliknil pred teboj, mu napiši sporočilo in izlet splanirajta skupaj. Veliko Kladivo in štruklji na Kofcah vabijo na super poletni vzpon!

Vir fotografij: Anja M.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Mirko
M , 76 years
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+