Woman black small
#topdružba t-shirts #topdružba t-shirts
SOLČAVSKA PANORAMSKA CESTA
Author:
Semaforum Blog
Published 22. August 2019

Drage bralke, dragi bralci, dobrodošli na Semaforum blogu. Še vedno smo v sezoni najlepših izletov, ko vsi kotički Slovenije kar kličejo po obisku, ponujajo super možnosti za izlet ali pa celo večdnevne počitnice. Karkoli vam najbolj ustreza, s top Semaforum predlogom in družbo, lahko letošnje poletje še vedno naredite nepozabno. Danes se odpravljamo na enega najlepših koncev Slovenije in sicer na Solčavsko panoramsko cesto. Pridite, lepo bo!

NAJLEPŠI RAZGLED

Na Solčavskem se nahaja ena najlepših cest v Sloveniji, Solčavska panoramska nas vodi po čudoviti poti mimo turističnih kmetij, nepozabnih razgledov in naravnih posebnosti. Najprej je potrebno povedati, da je dostop do ceste brezplačen in da se na tem koncu plača le vstop v samo Logarsko dolino. Ena od najbolj zaželjenih atrakcij na poti je gotovo razgledna točki nad izletniško kmetijo na Klemenčem. Pogled se ustavi na zelenilu okoli, kjer za tisti trenutek pozabiš na vse ostalo. Ko pa se le zbrihtaš, te že premami vonj dobrot s spodnje kmetije, kjer priporočamo domače žganjce.

Img 20190822 084924 489
IZVIR KISLE VODE

Solčavska panoramska cesta odkriva nepozabne razglede, razkriva pa tudi posebne naravne skrivnosti. Ena od njih je izvir kisle vode, ki ima zdravilne učinke. Dobro označen nas na poti povabi, da avto pustimo ob cesti in se do njega odpravimo peš. Tam nas pričaka lepo urejen dostop do izvira vode, ki se imenuje tudi železna voda. To pa namreč zato, ker je voda resnično bogata z železom, magnezijem in kalcijem, kar se v okusu precej občuti. Priporočamo za zdravje in se zanj splača premagati nenavaden okus.

Img 20190822 084712 440
KAKO LAHKO IZLET PODALJŠAM?

Solčavska panoramska cesta skriva še veliko drugih izletniških kmetij in planinskih domov, ki vsak po svoje navdušuje z razglednimi točkami, okolico in domačimi dobrotami. Ko pa boste enkrat na tem koncu, se sigurno splača obiskati Logarsko dolino, ki na svojem koncu skriva slap Rinka ter mnogo drugih atrakcij. Dostop do Logarske doline pa ni brezplačen, saj se za osebne avtomobile plača vstopnina v višini 7e. Več o Logarski dolini pa v naslednjem blogu.

Img 20190822 084747 679
SKUPAJ PO SOLČAVSKI PANORAMSKI CESTI

V pomoč pri raziskovanju tega neverjetnega konca Slovenije vam bo turistična brošura, ki se jo da brezplačno dobiti na vseh turističnih točkah, tudi v Logarski dolini, ali pa potovalni načrt naredite s pomočjo njihove spletne strani, http://www.solcavska-panoramska-cesta.si/si/ Pofočkajte se in s pomočjo spodnjega gumba spoznajte top Semaforum družbo, s katero bo izlet po Solčavski panoramski cesti zares nepozaben.

Img 20190822 084721 012
Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Jasna
F , 42 years
Marko
M , 44 years
Back to blog
Read more
Pekel1
Kam pobegniti pred Korono?
Smartinsko jezero 0
Najlepši slovenski izleti to pomlad
Steep karst cliffs of el nido in palawan adapt 1900 1
To so TOP 4 potovanja, za katera se ta hip išče družba
240214740
Najlepši izleti za valentinovo po Sloveniji
Secovljske soline solinar
Najbolj zanimivi muzeji v Sloveniji
+