Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP VIKEND IZLET: LOGARSKA DOLINA
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 22. september 2019

Skupaj preživljamo najlepše dni v letu. Ko listje spreminja barvo, ko gozd zajema vonj po jeseni, a so dnevi še vedno dovolj dolgi in prijetno topli, da so izleti zunaj najbolj priljubljena dejavnost. Eden najbolj naravno pestrih koncev v Sloveniji je Logarska dolina. Če ste jo že obiskali, potem veste, zakaj se splača vrniti nazaj, če pa tega še niste storili, se gotovo nahaja na kakšnem od potovalnih bucket listkov. Pa dajmo izkoristiti tole jesen pred nami za super vikend izlet v Logarsko dolino!

O LOGARSKI DOLINI

Logarska dolina se nahaja v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp, na kar nas vedno prijetno opomni pogled gor. Objem gora nas med hojo spremlja vsepovsod in daje zagotovilo, da se nahajamo na enem od najbolj zelenih, naravnih in neokrnjenih delov Slovenije. Prav zaradi tega, da ta konec še naprej ostane tak, na vstopu vozniki motornih vozil plačamo 7 evrov vstopnine. Po vstopu nas pozdravi pot skozi drevored lip in brestov, ki so postali sinonim za Logarsko dolino. Ko se pripeljemo do turističnega središča, nas tam pričaka tudi eden najlepših hotelov v Sloveniji, hotel Plesnik, s čudovitim naravnim wellnessom, katerega je potrebno rezervirati v naprej.

SLAP RINKA

Skozi celotno Logarsko dolino pelje čudovita pot, mimo vrste naravnih in turističnih atrakcij. Na katerikoli točki se lahko ustavimo in obiščemo katero od turističnih kmetij, športnih atrakcij ali pa le občudujemo naravo okoli nas. Če pa poti sledimo čisto do konca, pridemo do izhodišča za slap Rinka. Rinka je eden najvišjih prosto padajočih slapov v Sloveniji, pogled nanj, vreden časa, porabljenega za vzpon, pa je prav tako neverjeten. Ob lepem vremenu je ob slapu odprta tudi okrepčevalnica Orlovo gnezdo, ki poskrbi, da si pijačo privoščimo ob enem izmed najlepših razgledov pri nas.

PODALJŠAJ IZLET

Solčavski konec, na katerem se Logarska dolina nahaja, pa je z naravnimi atrakcijami bogat toliko, kolikor si lahko predstavljamo. Če nam uspe dodobra raziskati dolino, nas v okolici vabi še veliko drugih zanimivosti. Ena od najlepših je gotovo Solčavska panoramska pot, ki nas po nekaj kilometrov dolgi poti razvaja z razgledi, izvirom kisle, železne vode in obiskom številnih turističnih kmetij z domačimi specialitetami.

SKUPAJ V LOGARSKO DOLINO

Za vse ljubitelje narave je obisk Logarske doline skoraj obvezna stvar. Ta košček Slovenije nam nekaj za početi ponuja skozi vso leto, tako da lahko tam čas kvalitetno preživljamo tudi pozimi. A do smučanja, sankanja in ledenega plezanja nas loči še kar nekaj časa, prehod poletja v jesen pa se v Logarski dolini splača ujeti prav zdaj. S Semaforumom spoznaj top družbo in se ob prvem lepem vremenu skupaj odpravite na ta konec Slovenije!

Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+