Woman black
#topdružba t-shirts #topdružba t-shirts
NAJLEPŠI RAZGLEDI NA BLEJSKO JEZERO
Author:
Semaforum Blog
Published 13. October 2019

Vsi obožujemo in dobro poznamo Blejsko jezero. Kremšnite, otok in grad, ene od najlepših in najbolj znanih turističnih atrakcij v Sloveniji na enem mestu. Pa vendarle, verjetno je že vsak od nas jezero videl od blizu in se okoli njega sprehodil, malo manj ljudi pa ga je občudovalo z višav. Zato se v današnjem blogu odpravljamo malo višje od tal in preverimo, odkod so najlepši pogledi na Blejsko jezero!

OSOJNICA (685m in 756m)

Za enega od najlepših pogledov na Blejsko jezero bo poskrbel tudi vzpon na Osojnico. Poznamo Malo Osojnico (685m) in Veliko Osojnico (756m), do obeh pa za izhodišče prav tako izberemo zako pri jezeru. Posebno jeseni pa moramo pri vzponu biti previdni, saj veliko delov poti prekrije odpadlo listje, ki lahko predstavlja nevarnost zdrsa. S trdnim korakom in previdnostjo, pa bomo na vrhu nagrajeni za vrhunski pogled dol.

Vir fotografij: Majda G., Jelenkamen

1 dsc02338
Clicking the button below will create an activity.
STRAŽA (646m)

Naša pohodniška pot okoli Blejskega jezera in lovljenje najlepših razgledov nanj, nas bo pripeljala do Straže. Dviga se 646 metrov visoko in nam na tej nadmorski višini ponuja enega od najlepših razgledov na jugovzhodno obalo. Oba vrhova sta bogata z raznovrstnim gozdom, nas pa bo do vrha spremljala tudi pestra, tako imenovana, "Riklijeva fitnes promenada", v spomin legendarnemu začetniku blejskega turizma, Arnold Rikli. Za izhodišče izberemo smučišče.

Panorama bled 2
Clicking the button below will create an activity.
BABJI ZOB

Babji zob ponuja enega najlepših razgledov v Sloveniji, med drugim tudi na Blejsko jezero, a je čisto po krivici zapostavljen pred ostalimi bolj znanimi. Leži na 1128 metrih nadmorske višine, na prepadnem vrhu vas čaka vpisna skrinjica, zelo blizu pa je tudi planinska koča. Do Babjega zoba lahko dostopate z večih izhodišč, a je časovno najbolj optimalno, če pot začnete v vasi Kupljenik. Izlet vam bo tako vzel dobro uro, že vmes pa vas razvaja z nepozabnimi razgledi. V vasi Kupljenik je urejeno parkirišče, odkoder izlet začnete peš.

Vir fotografije: Petra, Za devetimi gorami

Zob
Clicking the button below will create an activity.
OJSTRICA (611m)

Blog o najlepših razgledih na Blejsko jezero pa seveda ne bi bil popolen, če vanj ne bi vključili najbolj znanega, tistega z Ojstrice. Le dobrih 10 minut hoje od zake in eden od najlepših razgledov na jezero je tu! Slavna klopca je v kombinaciji z lepim vremenom nujen postanek, ko smo na Bledu, po krožni poti pa lahko vzpon podaljšamo tudi do sosednje Osojnice.

Vir fotografije: Petra, Bledoscope.

Ojstrica hill bled 1
Back to blog
Read more
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
Screenshot 2019 11 26 at 19 44 29
Najlepši božični izlet v Trst
+