Woman black small
#topdružba majice #topdružba majice
NAJLEPŠI BOŽIČNI IZLET V TRST
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 27. november 2019

Še čisto malo, pa štarta najlepši čas v letu in ker tudi na Semaforumu obožujemo praznike, vas bomo skupaj s turistično agencijo Ojla odpeljali po najbolj čarobnih mestih ta božič. Pripravite se, naša naslednja postaja bo Italija in čudovito mesto Trst, pripravite se!

O TRSTU

Posebno Slovenci smo zelo vezani na to pomemben italijanski kraj, saj je bil prav Trst nekoč mesto z največ slovenskimi prebivalci - na začetku prejšnjega stoletja je tam živeli več Slovencev, kot v Ljubljani. Danes temu ni več tako in se do Trsta radi odpravimo nakupovati ali pa sprehoditi po mestu in spiti skodelico dobre kave. Vsako leto se tudi ta konec Italije preobleče v praznično podobo, a še predno preverimo, kaj vse takrat tam dogaja, se bomo z Ojla najprej ustavili na eni čudoviti točki čisto blizu mesta.

Screenshot 2019 11 26 at 19 44 29
MIRAMARE

Naša prva postaja tega božičnega izleta bo primerno pravljičen grad Miramare. Ime v španščini pomeni pogled na morje in ni težko uganiti, po čem je to ime tudi dobil. Grajsko podobo vsi dobro poznamo in marsikdo si lahko brez problema predstavlja, da bi tu posneli katerega od pravljičnih filmov. Po originalnih načrtih bi moral imeti tri nadstropja, a so se zaradi financ Habsburžani odločili le za dva. Vso bogato zgodovino gradu je moč videti v notranjosti, ki je postala muzej, tudi okoli njega pa je prav tako čarobno - obdajata ga botanični vrt in park, ter seveda pogled na tržaški zaliv vse okoli. Romantika pa se tu ne konča, sprehod po božičnem Trstu je šele na vrsti.

Miramare trst2 670x400
BOŽIČNI TRST

Božič bi z lahkoto rekli, da je v Italiji doma v Trstu. Namreč, čudovit božični sejem v središču mesta je vsako leto bogatejši in bolj dišeč, pritegne pa tudi vedno več obiskovalcev. Praznično okrašen trg Unita in uličice, ki vodijo do njega, vas bodo navzele s svojim čarom, božičnemu nakupovanju pa se boste tako le stežka uprli. Obvezno pa si je treba vzeti moment za skodelico kavo, saj prav v Trstu pripravijo najboljšo.

Screenshot 2019 11 26 at 19 44 50
SKUPAJ Z OJLA V BOŽIČNI TRST

Božični čas je najlepši čas v letu in zelo smo veseli, da vas bomo v teh dneh peljali po vrhunskih izletih z zanesljivim osebjem agencije Ojla, družinskim podjetjem z zlato tradicijo. Avtobus odpelje 14.12, vse podrobnosti izleta čakajo na https://ojla.si/izleti-potovanja/bozicno-nakupovanje-v-trstu-in-miramare/ in če bi tudi vi radi obiskali Trst in videli Miramare, pa ne veste s kom, družbo spoznajte kar prek Semaforuma in to s klikom na spodnji gumb.

World italy christmas at a resort in trieste italy 065166
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Jan
M , 22 let
Nazaj na blog
Preberi še
Unnamed 3 min
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
Img 7284 min
Dvatisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto 2
Collage fotor min
Gore, kjer boš zagotovo naletel na GAMSA!
4915652820 5f82c2a085 b min
Dvatisočaki, ki jih boš z lahkoto osvojil
Veliki babanski skedenj min
Neznani vrhovi Slovenije
+