Support Semaforum! Support Semaforum!
NAJLEPŠI BOŽIČNI IZLET V TRST
Author:
Semaforum Blog
Published 27. November 2019

Še čisto malo, pa štarta najlepši čas v letu in ker tudi na Semaforumu obožujemo praznike, vas bomo skupaj s turistično agencijo Ojla odpeljali po najbolj čarobnih mestih ta božič. Pripravite se, naša naslednja postaja bo Italija in čudovito mesto Trst, pripravite se!

O TRSTU

Posebno Slovenci smo zelo vezani na to pomemben italijanski kraj, saj je bil prav Trst nekoč mesto z največ slovenskimi prebivalci - na začetku prejšnjega stoletja je tam živeli več Slovencev, kot v Ljubljani. Danes temu ni več tako in se do Trsta radi odpravimo nakupovati ali pa sprehoditi po mestu in spiti skodelico dobre kave. Vsako leto se tudi ta konec Italije preobleče v praznično podobo, a še predno preverimo, kaj vse takrat tam dogaja, se bomo z Ojla najprej ustavili na eni čudoviti točki čisto blizu mesta.

MIRAMARE

Naša prva postaja tega božičnega izleta bo primerno pravljičen grad Miramare. Ime v španščini pomeni pogled na morje in ni težko uganiti, po čem je to ime tudi dobil. Grajsko podobo vsi dobro poznamo in marsikdo si lahko brez problema predstavlja, da bi tu posneli katerega od pravljičnih filmov. Po originalnih načrtih bi moral imeti tri nadstropja, a so se zaradi financ Habsburžani odločili le za dva. Vso bogato zgodovino gradu je moč videti v notranjosti, ki je postala muzej, tudi okoli njega pa je prav tako čarobno - obdajata ga botanični vrt in park, ter seveda pogled na tržaški zaliv vse okoli. Romantika pa se tu ne konča, sprehod po božičnem Trstu je šele na vrsti.

BOŽIČNI TRST

Božič bi z lahkoto rekli, da je v Italiji doma v Trstu. Namreč, čudovit božični sejem v središču mesta je vsako leto bogatejši in bolj dišeč, pritegne pa tudi vedno več obiskovalcev. Praznično okrašen trg Unita in uličice, ki vodijo do njega, vas bodo navzele s svojim čarom, božičnemu nakupovanju pa se boste tako le stežka uprli. Obvezno pa si je treba vzeti moment za skodelico kavo, saj prav v Trstu pripravijo najboljšo.

SKUPAJ Z OJLA V BOŽIČNI TRST

Božični čas je najlepši čas v letu in zelo smo veseli, da vas bomo v teh dneh peljali po vrhunskih izletih z zanesljivim osebjem agencije Ojla, družinskim podjetjem z zlato tradicijo. Avtobus odpelje 14.12, vse podrobnosti izleta čakajo na https://ojla.si/izleti-potovanja/bozicno-nakupovanje-v-trstu-in-miramare/ in če bi tudi vi radi obiskali Trst in videli Miramare, pa ne veste s kom, družbo spoznajte kar prek Semaforuma in to s klikom na spodnji gumb.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Jan
M , 26 years
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+