Support Semaforum! Support Semaforum!
NAJLEPŠI BOŽIČNI IZLET V HALLSTATT IN OKOLI WOLFGANGSEE
Author:
Semaforum Blog
Published 05. December 2019

Ker so pred nami najlepši praznični dnevi, ko je v zraku vonj po božičnih dišavah, cimetu in kuhanemu vinu in med ljudmi vlada posebna radost, obdarovanje in lepe želje, tudi na Semaforumu na polno uživamo v decembrskem duhu. Tokrat vas skupaj s prijatelji iz turistične agencije Ojla vabimo na najbolj popolen božični izlet, kjer bomo videli tri najlepša praznična mesta v Avstriji, Hallstatt, St. Wolfgang in St. Gilgen

HALLSTATT

Mesto, ki navdušuje množice, da ga obiskujejo s celega sveta, je Hallstatt, ki leži ob obali Halštatskega jezera. Njegova podoba je svetovno znana, zato se tam za praznike še posebej potrudijo in prav to bomo na izletu z Ojla tudi doživeli. Najprej bo sledil sprehod skozi praznično vasico, po katerem bo čas za jutranjo kavico. Ko nas bo ta ogrela, pa se bomo odpravili do božičnih sejmov, ki so prav v Hallstattu najlepši.

ST. WOLFGANG

Naša naslednja destinacija na izletu bo obala jezera Wolfgang. Ob njej leži slavno mesto St. Wolfgang, ki je znano predvsem po starodavni cerkvi s Pacherjevim oltarjem, še ena od mestnih atrakcij pa je hotel »Pri belem konjičku«, kjer je Ralf Benatzky, kot dobro vedo Ojlini vodiči, napisal opereto »Pri belem konjičku kraj jezera, pred vrati sreča stoji…« . Po ogledu znamenosti mesta pa bo sledil še drugi skok v božično srce kraja, kjer seveda stojijo številne praznične stojnice.

ST. GILGEN

Obala Wolfgang jezera pa skriva še eno lepoto in sicer mestece St. Gilgen. Ta kraj je pravzaprav Mozartova vasica, saj se je v njem rodila njegova mati, njegov dedek je tam delal, njegova sestra pa je kasneje v mestu živela. Bogata zgodovina in praznično vzdušje sejmov vas bosta spremljala med prostim časom, namenjenem prav temu - nakupovanju in božični zabavi.

SKUPAJ NA NAJLEPŠI BOŽIČNI IZLET Z OJLA

Na koledarju si rezervirajte 21.12, takrat se namreč prižge motor Ojlinega avtobusa, ki se bo skupaj z vami odpravil na naslednje božično potepanje v pravljično Avstrijo. Turistična agencija Ojla je družinsko podjetje z zlato tradicijo, vse podrobnosti izleta pa čakajo na https://ojla.si/izleti-potovanja/hallstatt-in-wolfgangsee/ - če bi tudi vi radi obiskali Hallstatt in videli ostala božična avstrijska mesta, pa ne veste s kom, družbo spoznajte kar prek Semaforuma in to s klikom na spodnji gumb.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Irena
F , 66 years
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+