Support Semaforum! Support Semaforum!
NAJLEPŠI SLOVENSKI IZLETI TO POMLAD
Author:
Semaforum Blog
Published 24. February 2020

Verjamemo, da ste že dobro raziskali okolico in pokukali ven iz zimskih brlogov ter opazili, da je pomlad že praktično tu - vsaj glede na temperature in cvetoče rože se tako zdi. In kaj ob takem vremenu najraje počnemo? Skočimo na lepše! V današnjem Semaforum blogu boste tako našli najlepše slovenske izlete, ki vas pričakujejo to pomlad.

ŠMARTINSKO JEZERO

Ena od najlepših destinacij v Sloveniji vas čaka v neposredni bližini Celja. Tam se nahaja čudovito Šmartinsko jezero, ki je eno od največjih umetnih pri nas. Očaralo vas bo s čudovito naravo, neskončno dolgo sprehajalno potjo in bogato floro ter favno. Splača se, ta čas je ob jezeru čudovit!

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Gasper
M , 40 years
Haidi
F , 57 years
Magda
F , 67 years
Ana
F , 68 years
VELIKA PLANINA

Vsi smo že slišali o lepotah Velike Planine, številni od vas, pa smo prepričani, da ste jih videli tudi v živo. Prav spomladi pa je izlet na Veliko Planino še toliko lepši, ker vas tam čakajo poljane cvetočega žafrana. Scenografija za popolno Instagram sliko? Zagotovljena!

Foto: Domagoj Sever

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Rok
M , 39 years
Tina
F , 47 years
Ana
F
BELI KRIŽ

V nadaljevanju pa bomo še bolj v bližini vode - in to celo slane. Ena od najlepših točk na slovenski obali se skriva prav nad Mesečevim zalivom, Beli križ omogoča ta sanjski razgled od Kopra in Trsta, pa vse do Benetk. Če pa vas poleg razgleda mika tudi pohod, vas od križa vodi urejena izletniška pot vse do klifov.

Clicking the button below will create an activity.
ZELENCI

Poleg slane pa obožujemo tudi sladko vodo. Ponavadi jo v Sloveniji najdemo v čudovitih naravnih portretih, ujetih nekje, samo za nas, da jo občudujemo. Zelenci so naravni rezervat, ki vam dih vzamejo ob vsakem letnem času in poskrbijo, da si tja želite vrniti še enkrat. Očarljiva je tudi okolica, saj lahko izlet podaljšate s sprehodom ali kolesarjenjem do Kranjske Gore in vzponom do Martuljških slapov.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Gregor
M , 51 years
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+