Woman black small
#topdružba t-shirts #topdružba t-shirts
KJE IZKORISTITI BONE: PLANINSKI DOMOVI
Author:
Semaforum Blog
Published 04. July 2020

Kdor pravi, da gremo Slovenci in gore skupaj, kot tuna na pico, ima čisto prav! K sreči na naših koncih ne rabimo odpotovati nikamor daleč, da bi jih dosegli, saj imamo vse najlepše vrhove čisto pri roki. Letošnje poletje pa bomo še v večjem številu preživljali doma in ker verjamemo, da se marsikdo od vas želi odpočiti v planinah, v današnjem blogu preberite, kateri so najlepši planinski domovi, kjer lahko izkoristite turistične bone!

MOZIRSKA KOČA NA GOLTEH (1360m)

Najprej bomo obiskali čudovit konec Kamniško-Savinjskih Alp, kjer nas na skrajno vzhodnem delu čaka pravljična mozirska koča na Golteh. Leži v bližini Boskovca, zato koča služi kot odlično izhodišče zanj, zelo blizu je tudi zanimiva kapelica in samo zelenje, ki kar kliče po oddihu.

Planinskakoca min
Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Ted
M , 65 years
Haidi
F , 54 years
Gregor
M , 38 years
VALVASORJEV DOM (1181m)

Naslednja destinacija pa prav tako služi za enkratno izhodišče v veliko smeri. Valvasorjev dom je eden najbolj znanih in priljubljenih v Sloveniji, največ obiskovalcev pa se od njega odpravi na Stol, najvišji vrh Kamniško-Savinjskih Alp. Če tudi vas mika oddih na tem koncu Slovenije, pa ne poznate nikogar, navdušenega nad gorami, kliknite na spodnji gumb in kar prek Semaforuma spoznajte top družbo.

Valvasorjev dom pod stolom naj planinska koca 2016 foto manca cujez
Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Gregor
M , 38 years
PLANINSKI DOM NA ZELENICI (1536m)

Ostajamo na lepih koncih, en prav poseben nas čaka, če se odločimo obiskati planinski dom na Zelenici. Stoji v osrčju gora, tako da se tam spogledujemo z Ljubeljščico in Begunjščico. V bližini najdemo postajo sedežnice, pot pa nas lahko ponese tudi naprej proti Košuti in seveda Zelenici.

Zelenica 30
Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Ziga L
M , 36 years
DOM POD STORŽIČEM (1123m)

In če smo že na Gorenjskem koncu in govorimo o najbolj znanih, priljubljenih in obiskanih planinskih domovih, potem sigurno ne moremo mimo legendarnega doma pod Storžičem. Ta leži na 1123 metrih nadmorske višine, pozimi nudi eno najboljših prog za sanjkanje na tem koncu, poleti pa je pravi balzam za planinsko dušo. Od tam se namreč lahko po preverjenih poteh odpravimo na Javornik, Tolsti vrh, Košuto in seveda Storžič, pod čigar severno steno se dom tudi nahaja.

Planinski dom pod storzicem
Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Barbara
F , 48 years
Back to blog
Read more
Blejski grad blejski otok
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Hu chen lgdkdfj qi k4 unsplash 2 min
Spet se dogaja
Kolo min
Kolesarske ture s Semaforumci
Pogled na matkov kot
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Unnamed 3 min
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+