Woman black small
#topdružba majice #topdružba majice
JULIANA TRAIL, 267 KM DOLGA POT OKOLI JULIJSKIH ALP
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 21. julij 2020

Dragi Semaforumci! Odkrili smo novo pohodniško pot, ki nas je enostavno navdušila! Juliana Trail je čudovita krožna pot, ki pohodniku omogoči spoznati številne lepote slovenskih Julijskih Alp. Pot je dolga 267 kilometrov in je razdeljena na 16 dnevnih etap po okoli 18 kilometrov, kar pomeni pet ur hoje. Namesto dvotedenskega pohoda se tako lahko odločite za več eno- ali dvodnevnih izletov. Na začetku ali koncu vsake etape pa se lahko nagradite z dobro hrano in če želite, tudi izkoristite turistične bone. :)

Juliana trail min
KAJ ME ČAKA NA POTI?

Juliana trail pelje čez številne turistične znamenitosti kot sta Bled in Bohinj, Napoleonov most čez reko Sočo in kraje slovenskih pisateljev in pesnikov. Med njimi pa se skrito vije čez samotne planote, prelaze in skrite stezice redsko poseljenih krajev, kjer boste večino časa sami z naravo. Hodili boste na bregovih rek Soče, Save, Bače in Tolminke. Skoraj vso pot pa vas bo z vso svojo veličino spremljala najvišja slovenska gora Triglav. Dodobra boste spoznali Triglavski Nacionalni park skupaj s kraji, ki jih je zaznamovala prva svetovna vojna. Pot je sestavljena iz kamenja, trave, drevesnih korenin in humusa ter na nekaj predelih asfaltirana pot čez urbana naselja, tu in tam pa vas pričakujejo presenečenja kot je lesena lestev pokljuške soteske.

Pokljuska soteska
SE LAHKO IZGUBIM?

Pot je lepo označena z rumenimi tablami in poteka v smeri urinega kazalca. Če pa se slučajno izgubite, pa boste izgubljeni v najlepših predelih narave. :)

Table
DRUŽBA ZA JULIJANA TRAIL

Na Semaforumu se išče že kar nekaj družbe za ta nepozaben pohod. Hitro jo najdi tudi ti!

Timmy wesley 3 ltn2a wvnc m unsplash
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Ana
Ž , 36 let
Matjaž
M , 37 let
Špela
Ž , 41 let
Maja
Ž , 52 let
Miha
M , 62 let
Uroš
M , 42 let
Shangai
Ž , 45 let
Nazaj na blog
Preberi še
Blejski grad blejski otok
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Hu chen lgdkdfj qi k4 unsplash 2 min
Spet se dogaja
Kolo min
Kolesarske ture s Semaforumci
Pogled na matkov kot
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Unnamed 3 min
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+