Support Semaforum! Support Semaforum!
JULIANA TRAIL, 267 KM DOLGA POT OKOLI JULIJSKIH ALP
Author:
Semaforum Blog
Published 21. July 2020

Dragi Semaforumci! Odkrili smo novo pohodniško pot, ki nas je enostavno navdušila! Juliana Trail je čudovita krožna pot, ki pohodniku omogoči spoznati številne lepote slovenskih Julijskih Alp. Pot je dolga 267 kilometrov in je razdeljena na 16 dnevnih etap po okoli 18 kilometrov, kar pomeni pet ur hoje. Namesto dvotedenskega pohoda se tako lahko odločite za več eno- ali dvodnevnih izletov. Na začetku ali koncu vsake etape pa se lahko nagradite z dobro hrano in če želite, tudi izkoristite turistične bone. :)

KAJ ME ČAKA NA POTI?

Juliana trail pelje čez številne turistične znamenitosti kot sta Bled in Bohinj, Napoleonov most čez reko Sočo in kraje slovenskih pisateljev in pesnikov. Med njimi pa se skrito vije čez samotne planote, prelaze in skrite stezice redsko poseljenih krajev, kjer boste večino časa sami z naravo. Hodili boste na bregovih rek Soče, Save, Bače in Tolminke. Skoraj vso pot pa vas bo z vso svojo veličino spremljala najvišja slovenska gora Triglav. Dodobra boste spoznali Triglavski Nacionalni park skupaj s kraji, ki jih je zaznamovala prva svetovna vojna. Pot je sestavljena iz kamenja, trave, drevesnih korenin in humusa ter na nekaj predelih asfaltirana pot čez urbana naselja, tu in tam pa vas pričakujejo presenečenja kot je lesena lestev pokljuške soteske.

SE LAHKO IZGUBIM?

Pot je lepo označena z rumenimi tablami in poteka v smeri urinega kazalca. Če pa se slučajno izgubite, pa boste izgubljeni v najlepših predelih narave. :)

DRUŽBA ZA JULIJANA TRAIL

Na Semaforumu se išče že kar nekaj družbe za ta nepozaben pohod. Hitro jo najdi tudi ti!

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Tatjana
F , 64 years
Špela
F , 43 years
Miha
M , 64 years
Shangai
F , 47 years
Zdenka
F , 68 years
Andreja
F , 40 years
Ana
F , 38 years
Ajša
F , 27 years
Klavdija
F , 43 years
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+