#topdružba t-shirts #topdružba t-shirts
NEZNANI VRHOVI SLOVENIJE
Author:
Semaforum Blog
Published 24. July 2020

Da je naš čudovit konec sveta posut s številnimi vrhovi, ki jih vsi radi osvajamo, dobro vemo. Nekateri od njih so celo tako priljubljeni, da boste pohodnike srečali prav v vsakem delu leta. V današnjem blogu pa želimo raziskati tiste vrhove, ki so manj obiskani, a prav tako ponujajo čudovite razgled. Pripravite se, gremo po neznanih vrhovih Slovenije.

VELIKI BABANSKI SKEDENJ (2121m)

Julijske Alpe ponujajo najbolj pestro izbiro planinskih izletov pri nas in že dovolj je, da se med njimi dviguje Triglav. Na tem koncu Slovenije pa najdemo tudi Veliki babenski skedenj, ki se dviguje na neskromnih 2121 metrih nadmorske višine. Odvisno od kod ga opazujemo, ponekod je viden zelo dobro v obliki špice, z druge strani pa ga bomo z lahkoto zgrešili. Pot do enega najlepših razgledov se začne v Gozdecu in vam bo vzela slabe štiri ure.

Foto: Darjo Berra

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
branko
M , 50 years
mojca
F , 48 years
Andrej
M , 33 years
Ana
F , 57 years
LICJANOVEC (1733m)

Z Julijcev se odpravimo v Kamniško Savinjske Alpe. Tudi slednje ponujajo veliko znanih vzponov s čudovitimi razgledi, enako čudovit, a manj obiskan, pa se vam bo ponudil z Licjanoveca. Nahaja se med Kozjim vrhom in Malim Grintovcem, pot pa vam bo vzela skoraj štiri ure.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Milc
M , 45 years
PLANINA V PRODIH (1070m)

Spet se vračamo v Julijske Alpe, a tokrat na prav nobeno slavno višino. Le na 1070 metrih nadmorske višine se nam odpre nepozaben pogled na Tolminske gore, ki nam ga omogoča Planina v Prodih. Svetujemo vam, da se do nje odpravite po evropski pešpoti E7, na vrhu pa vas bo poleg razgleda pričakala tudi lovska koča.

Foto: Plaisir

Clicking the button below will create an activity.
LASTOVEC (1841m)

Današnji blog pa bomo zaključili z ne prav neznanim vrhom, a gotovo enim od manj obiskanih v Kamniško Savinjskih Alpah. Lastovec se dviguje na 1841 metrih nadmorske višine, z njega pa se nam razstira pogled vse naokoli nad reko Savinjo in gore, ki se nam odpirajo kot na dlani. Navkljub višini vzpon ni zahteven in vam bo vzel približno uro časa.

Clicking the button below will create an activity.
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+