Support Semaforum! Support Semaforum!
TISOČAKI, KI JIH BOŠ OSVOJIL Z LAHKOTO
Author:
Semaforum Blog
Published 08. August 2020

V Sloveniji so gore doma. Od prikupnih hribov, do zahtevnih dvatisočakov, pri nas najdemo vse. Ob vsaki sončni priložnosti se radi odpravimo na pohodniški izlet, zato dobra ideja, kam za it, vedno prav pride. V današnjem vikend blogu si tako preberite, kateri so slovenski vrhovi nad 1000m, ki jih morate obiskat!

BLEGOŠ (1562m)

Blegoš je lahko dostopen hrib, ki se dviga 1562m visoko in tako zaseda drugo mesto med škofjeloškimi vrhovi. Zaradi svojega razgleda je med planinci zelo priljubljen, saj z njega občudujemo Julijske Alpe, Karavanke in ostala gorovja v okolici. Najlepše izhodišče nam ponuja vas Gorenja Žetina.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Aleksander
M , 30 years
magdalena
F , 57 years
Gregi
M , 45 years
Gregi
M , 45 years
Darja
F
Gregi
M , 45 years
Petja
F , 57 years
Myke
M , 62 years
janez
M , 58 years
STOLPNIK (1012m)

Naprej nas pot pelje na Štajersko. Eden najlepših vrhov tam se skriva na Konjiški gori, Stolpnik, ki se nahaja južno od Slovenskih Konjic. Prijeten izlet, ki nas na vrhu nagradi s čudovitim razgledom z razglednega stolpa – ob lepem vremenu tudi do Triglava.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Maja
F , 59 years
matyc
M , 35 years
Gregi
M , 45 years
Barbara
F , 47 years
KUM (1220m)

Bilo bi popolnoma nepravično, če bi v današnjem blogu izpustili vrh, ki mu domačini rečejo kar »Zasavski Triglav«. Kum je hrib, ki se dviga nad Zagorjem in pristane na prvem mestu višinske lestvice Posavskega hribovja. Na vrhu nas čakajo razgledna plošča, planinski dom in cerkvica, ko pa je vidljivost dobra, lahko opazujemo tudi Karavanke.

Foto: Matej Zalar

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Gregor
M , 47 years
Dark
M , 46 years
Tomaž
M , 52 years
Marko
M , 31 years
Cilka
F , 50 years
rija100@gmail.com
F , 59 years
Marko
M , 53 years
Bostjan
M , 37 years
VELIKI JAVORNIK (1268m)

Na koncu se odpravljamo na Notranjsko. Velikih Javornikov je v Sloveniji kar nekaj, zato bodite pozorni, da današnje destinacije ne zamešate z vrhovi v Zasavju in Karavankah. Javorniki so gozdnato hribovje med Postojno in Cerkniškim poljem, v bogatih gozdovih pa lahko srečamo marsikatero divjo žival. Veliki Javornik je najvišji vrh hribovja, primeren za izlet, kjer si boste napolnili in prečistili pljuča.

Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Dvatisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto 2
+