Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
SLOVENSKE GORE Z NAJVEČ GAMSI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 13. april 2018

Greva na lepše! S podobnimi besedami se ponavadi začne vsak dober izlet – a zanj sploh ni nujno potreben cilj, le dobra družba. Na Semaforumu spoznaj soljubitelje gora ter skupaj splanirajte vikend izlet! Tokrat ti predlagamo destinacije, na katerih obstaja velika verjetnost, da se vam med sprehodom od daleč pridruži skupinica gamsov :)

JULIJSKE ALPE IN RAZOR (2601m)

Nikjer v Sloveniji ne živi več gamsov, kot v Julijskih Alpah, a jih boste še največ srečali, če se odpravite v Triglavski narodni park. Predlagamo ti izlet na Razor, dvatisočaka, do katerega vodi par kar zahtevnih poti, z Vršiča, Zadnjice in Ruskega križa, ki pa so vse dobro označene :)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
KOROŠKA IN URŠLJA GORA (1699m)

Uršlja gora je vrh, ki obisk dobro poplača. Ne samo, da vas na vrhu čaka razgledna plošča, ki nudi razgled na vse okoliške hribe, tam se skriva tudi najviše ležeča cerkev v Sloveniji. Uršlja gora pa se je v blog uvrstila predvsem zaradi svojega naravnega bogastva, ki je resnično ogromno. Na vrhu je svoj dom našla vrsta rastlin in živali, med drugim tudi današnji junak zgodbe, gams :)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Alen
M , 43 let
KRAS IN SNEŽNIK (1796m)

Marsikdo gamse povezuje z vrhovi na Gorenjskem, a se ti prikupni občudovalci gora najdejo tudi na Krasu. To pa pravzaprav ni bila njihova lastna odločitev, saj so bili tja naseljeni načrtovano. Eden od vrhov, kjer se vam lahko med vzpenjanjem, z malo sreče pridruži družba gamsov, je tudi Snežnik. Blog namig: Na tem koncu so prav zaradi načrtnega poseljevanja te živali zelo pogoste. Lahko jih srečamo še v Idrijskem hribovju ali pa se odpravimo na izlet malo čez Italijansko mejo do Doberdobskega jezera. Tam se povzpnemo po strmem pobočju Gradine ali pa do Košnika, kjer bomo pogled na gamse gotovo ujeli

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
KAMNIŠKO-SAVINJSKE ALPE IN KRIŠKA GORA (1471m)

Sodelovanje človeka in narave najbolje povezuje občudovanje prvega nad drugo. Narava nam v resnično daje nešteto razlogov za spoštovanje in med drugim je to v Sloveniji tudi bogat živalski svet, ki je najlepše viden prav v svojem naravnem okolju. Z nekaj sreče in potrpežljivosti, lahko gamse občudujemo na Kriški gori, kjer so najpogostejši na zahodenm delu od Zrnčeve do Mizice ali pa na njeni vzhodni strani, od Vrat do Ircka.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+