Woman black small
#topdružba majice #topdružba majice
Z VLAKOM V ŠKOCJANSKE JAME
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 08. maj 2018

Nekje je pisalo, da smo ljudje vizualna bitja. Privlači nas, kar je lepega za oko – dih jemajoči razgledi, neokrnjena narava in brezčasna arhitektura. A ker so najlepši kotički skriti pred radovednimi očmi, te danes vabimo, da greš z vlakom na okolju prijazen izlet do Škocjanskih jam ter odkriješ skrivnosti podzemnega sveta!

SVET KRASA

Najbolj tipične stvari na Krasu so tri: Burja, ki prinaša tipičen kraški vonj, pršut, ki Krasu daje sočen okus in teran, ki nudi osvežitev v vročem dnevu. Pravi pečat pa kraškemu svetu daje njegovo podzemlje. Škocjanske jame so več milijonov let staro delo reke Reka in danes pritegnejo marsikaterega popotnika iz povsod po svetu – morda tudi zato, ker so uvrščene na Unescov seznam svetovne kulturne in naravne dediščine.

Panorama1 2
UNESCO

Le nekaj krajev v Sloveniji se uvršča na slavni Unescov seznam, Škocjanske jame pa so bile med njimi prve, ki jim je to uspelo. 6,000 metrov podzemnih rovov se vije po jamah, med potjo po njih pa vidite številne slapove, jezera in naravne spomenike. V Škocjanskih jamah je bogat in zanimiv rastlinski ter živalski svet (med drugim tu prebiva svetovni znani močeril), v njih pa ležita tudi največji podzemni kanjon na svetu in ena od največjiih podzemnih dvoran.

Skocjanske jame 2013jpg 2
PARK ŠKOCJANSKE JAME

Današnji blog predlog je lahko izlet za eno luštno popoldne ali pa oddih za več dni. V tem primeru vas v parku čaka še par zanimivosti, med njimi tudi odkrivanje soteske Reke, sama okolica v kateri ste, pa prav tako nudi kar nekaj idej za aktiven dan. Top predlogi so izlet na Vremščico in Snežnik, ogled mest Divača in Senožeče, lahko pa se odpravite tudi na katero od številnih gozdnih in kolesarskih poti.

Lead 1 2
ŠKOCJANSKE JAME Z VLAKOM

Z lahkoto in tako kot že poznamo, karto do Divače kupimo na blagajni Slovenskih železnic. V Divači pa nas čaka presenečenje – s karto za vlak nas pripada tudi brezplačna vozovnica za avtobus, ki nas odpelje do Škocjanskih jam. Svet kraškega podzemlja tako odkrijemo ceneje in okolju prijazno:)

11 nov 2010
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Kolo min
Kolesarske ture s Semaforumci
Pogled na matkov kot
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Unnamed 3 min
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
Img 7284 min
Dvatisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto 2
Collage fotor min
Gore, kjer boš zagotovo naletel na GAMSA!
+