Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
PO POTI NAJVEČJIH LEGEND
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 15. maj 2018

Hej, draga bralka in dragi bralec, en lep pozdrav na Semaforumu! Hvala, ker se zvesto in z veseljem vračaš na blog, če pa je to tvoj prvi obisk, pa sploh super! Odpravljamo se namreč na zelo zanimiv izlet, natančneje, po poti največjih legend. Predlagamo ti top štiri, ti si le najdi družbo in se skupaj odpravite do najbolj zanimive:)

OSOLNIK

Najprej odpotujemo v Polhograjsko hribovje. Tu se skriva Osolnik ali, kot mu rečejo domačini, Osovnik. Po legendi naj bi stoletja nazaj vrh obiskal sveti Mohor, ki se je tu srečal z bogom. Pogovarjala sta se o času, bog pa mu je nato v varstvo izročil domovino. Med pogovorom je Sveti Mohor pustil stopinje, ki so na strmih severnih pobočjih baje še vedno vidne. Sigurno pa vas bo z Osolnika pričakal nepozaben razgled na okoliške vrhove.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
JAMA VILENICA

Na čudovitem Krasu, med Divačo, Sežano in Lipico, se nahaja eden izmed najbolj čarobnih krajev v Sloveniji. Vilenica spada med najstarejše turistične jame na svetu, a jo še bolj posebno od ostalih dela legenda, ki kroži o njej. Ta namreč pravi, da v njeni notranjosti prebivajo dobre vile, po katerih je tudi dobila ime. Ali izpolnijo tudi kakšno željo, pa morda izveste na izletu:)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
SLIVNICA

Ko govorimo o začaranih krajih v Sloveniji, ne moremo mimo Slivnice. Gora se dviga ob Cerkniškem jezeru in je danes zelo priljubljena med padalci in zmajarji. Najbolj pa nas fascinira z vrsto legend, ki krožijo o njej. Na Slivnici naj bi prebivale čarovnice, ki so v preteklosti vaščanom hudo nagajale. Kravam so kradle mleko, se spreminjale v živali, v dolino pa pošiljale točo in nevihte. Najlepša pa je Slivnica ponoči, ko lahko na gladini jezera občudujemo odsev polne lune – če imamo za to seveda dovolj poguma:)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
MINUTNIK

Da je Slovenija bogata z zdravilišči in termami, vemo vsi. Manj ljudi pa ve, da lahko tudi v naravi najdemo potoke in izvire, ki imajo enake učinke. Eden takšnih se nahaja v gozdovih Gorjancev, drži pa se ga zanimiva zgodba. Izvir Minutnik je svoje ime dobil po ritmičnemu pretoku v izviru – pretok se vsakih nekaj minut spremeni. Legenda pravi, da se v notranjosti izvira skriva jezero, v katerem prebiva velika riba. Ta naj bi imela tako velika usta, da, ko jih odpre, vodi zapre pot. Koliko to drži, se lahko prepričate sami:)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Igica
M , 38 let
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+