Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
NE ČAKAJ NA MAJ
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 27. februar 2018

Štiri besede in tisoče spominov – toliko jih obudi tale stara, Slovenska popevka. Maj je tisti, čarobni mesec, ki vsako leto prinese ta pravo toploto, ko vse cveti, poletje pa je že tik pred vrati. Tudi uporabniki Semaforuma nestrpno pričakujemo ta topli mesec, no, predvsem se veselimo prvomajskih počitnic :) Preberi, kam potujemo.

1. SPOMLADANSKI PARIZ

O Francoski prestolnici je skorajda težko povedati kaj novega, saj vsakemu izmed nas teh pet črk nariše svojo predstavo. Ko zadišijo Francoske bagetke, pražena kava po Pariških ulicah in ko so v pisane barve odeta vsa drevesa ob širokih avenijah, ki še tako vrtoglavo visoke cene modnih kosov, naredijo kar simpatične – to je pomlad v Franciji. Anja si želi skupaj s prijateljicami raziskovati čar Pariza prav spomladi, pridruži se ji!
https://www.semaforum.si/posts/5721

2. RAJ SREDI ATLANTIKA

Če bi želeli biser Portugalske odkriti še pred Eurosong manijo, potem je tole ta pravi čas za vas. Še ena, popolna destinacija za prvomajske počitnice, je prav otok Madeira, ki se ga je zaradi popolnih temperatur skozi vso leto, prijel kar vzdevek, otok, večne pomladi. Madeira je zelo priljubljena med pohodniki, odlično pa se jo da doživeti tudi, če se boste odločili za najem avtomobila. Prijaznost domačinov, bogastvo lokalne hrane, ki jo je na otoku, med drugim, ogromno, in toplino večne pomladi, bo med prvomajskimi počitnicami raziskovala Mojca. Piši ji, pa greste skupaj.
https://www.semaforum.si/posts/5734

3. LEPOTA PO ŠPANSKO

Ena najboljših lastnosti države so gotovo otoki. Slovenci imamo svojega na Bledu, kjer se da poleti brez problema namočit, a če ste vseeno za malo toplejšo vodo, potem se med prvomajskimi počitnicami odločite za Kanarske otoke. Tudi uporabnica Semaforuma, Mojca, se letos odpravlja tja, konkretno na Tenerife. In zakaj jih obiskati? Skoraj celotni Tenerifi so zeleni, torej, idealni za pohodništvo – med drugim na otoku stoji najvišja gora Španije, Mount Teide! Ker je narava tako lepa, se tam da opazit delfine, in pazte to, tudi kite! Poleg ugodnih cen in temperatur, pa itaaak, peščene plaže, halo, kaj pa drugega Če si tudi ti željna luštnega izleta, utrujena od službe in že odštevaš do prvega maja – piši Mojci!
https://www.semaforum.si/posts/5718

S klikom na gumb spodaj se bo poslalo sporočilo osebi, ki išče družbo za opisano aktivnost.
4. AMSTERDAM

Glavno mesto ravninske Nizezmske je vsem poznano po svojih več kot sto tisoč kilometrih kanalov, okoli devetdeset otočkov in kar tisoč petsto mostov. Mesec maj vas bo pričakal s toplim, sončnim vremenom in barvitimi tulipani, ki se šopirijo tudi po najožjih ulicah, kamor jih zanese s tulipanskih sejmov na glavnih trgih. Mesec maj praznuje umetnost, glasbo in kulturo v vseh oblikah. Ni ga turista, ki ga amsterdamski maj ne bi očaral, zato se javi Boštjanu in se v dobri družbi odpravi v prestolnico na severu.
https://www.semaforum.si/posts/5841

Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+