Woman black
#topdružba majice
NAJBOLJ ZANIMIVI IZLETI V SLOVENIJI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 24. maj 2018

Že dolgo je tega, odkar smo v Sloveniji dobili prvo spletno stran, a verjamem, da se »Matkurje« spomnimo vsi. Spletna stran danes ne obstaja več, še vedno pa lahko uporabimo njen pomen. In v današnjem blogu Slovenija nastopa kot »mat'izletov«. Poglejmo si, kje vas čakajo najbolj zanimivi:)

KAMNITA MIZA V RAVNAH

Veliko ljudi se strinja, da se najlepše stvari skrivajo v naravi, kar sigurno velja za naslednji zanimiv izlet. Čisto na koncu občine Žiri leži majhen zaselek Ravne, vsega skupaj pet domačij. Poleg njega se začne gozd, v katerem se skriva ena najbolj zanimivih naravnih znamenitosti – kamnita miza. Dve skali, položeni ena na drugo, rad obišče marsikdo, vsi pa se strinjajo, da je kraj tudi drugače zanimiv in precej avtentičen. V bližini, na vrhu Malega Kovka, lahko obiščemo še zelo dobro ohranjen italijanski bunker, v dolini Črne pa slap Bezjak.

35208miza zmanj ana
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Marija
Ž , 59 let
Gabrijela
Ž , 65 let
GRAD GRAD

Slovenija je bogata z gradovi. Od gradu Socerb, ki nas pozdravi tik pred morjem, pa do gradu Mokrice, ki se od nas poslovi, ko potujemo proti jugu. Največji med njimi pa se skriva na Goričkem. Grad, ki so ga poimenovali kar Grad, stoji v istomenski vasici in se lahko pohvali s tem, da večjega grajskega kompleksa pri nas ni. V njem naj bi bilo namreč kar 365 soban, danes pa se lahko tam udeležite vrste delavnic in tudi prespite. Čeprav pogled z notranjega dvorišča izdaja njegovo nevzdržanost, je kot zgradba vseeno med najbolj mogočnimi v Sloveniji.

8b6e33345ac8d5ffd9cf0d107a7d9e9d xl
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
GAŠPERJEV KOSTANJ

Zdajle pa potujemo v Posavje. Natančneje, v malo vas po imenu Močilno. V njej raste najdebelejši kostanj v Sloveniji, ki so ga poimenovali zelo preprosto – Gašperjev kostanj. Navkljub svoji častitljivi starosti (pssst, 400 let že ima) jeseni še vedno da sadež, iz katerega domačini delajo odlično kostanjevo marmelado. Med krošnjami lahko opazujete male sove, pod krošnjo pa slišite kakšno od starodavnih zgodb – če kostanju dobro prisluhnete:)

Ga perjevkostanj1
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
TROMEJA

Le na dveh krajih v Sloveniji lahko z nekaj skoki obiščete tri države: Tromejnik na Goričkem in Tromeja v Karavankah, na katero vas odpeljemo danes. Na 1508m se nahaja stičišče treh meja med Slovenijo, Italijo in Avstrijo, z nje pa uživamo v čudovitem razgledu na Julijske Alpe ter na del Karavank. Do vrha vodi zanimiva turistična pot, po kateri izvemo vse o zgodovini tromeje, začne pa se pri Kajžnkovi hiši v Ratečah.

99 ratece tromeja potkoren 6138839g
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Ana
Ž , 47 let
Nazaj na blog
Preberi še
Img 20190822 084924 489
Solčavska panoramska cesta
Parenzana magic 1030x686
Top Semaforum aktivnosti, za katere moraš slišati
Glorun
Kam za vikend?
Zapotoski slapovi 800x800
Top Semaforum izlet: Trenta
171673 stersruten copyright wwwnaturaaktivcom
Top športno poletje
+