Support Semaforum! Support Semaforum!
NAJBOLJ ZANIMIVI IZLETI V SLOVENIJI
Author:
Semaforum Blog
Published 24. May 2018

Že dolgo je tega, odkar smo v Sloveniji dobili prvo spletno stran, a verjamem, da se »Matkurje« spomnimo vsi. Spletna stran danes ne obstaja več, še vedno pa lahko uporabimo njen pomen. In v današnjem blogu Slovenija nastopa kot »mat'izletov«. Poglejmo si, kje vas čakajo najbolj zanimivi:)

KAMNITA MIZA V RAVNAH

Veliko ljudi se strinja, da se najlepše stvari skrivajo v naravi, kar sigurno velja za naslednji zanimiv izlet. Čisto na koncu občine Žiri leži majhen zaselek Ravne, vsega skupaj pet domačij. Poleg njega se začne gozd, v katerem se skriva ena najbolj zanimivih naravnih znamenitosti – kamnita miza. Dve skali, položeni ena na drugo, rad obišče marsikdo, vsi pa se strinjajo, da je kraj tudi drugače zanimiv in precej avtentičen. V bližini, na vrhu Malega Kovka, lahko obiščemo še zelo dobro ohranjen italijanski bunker, v dolini Črne pa slap Bezjak.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Marija
F , 63 years
Gabrijela
F , 69 years
GRAD GRAD

Slovenija je bogata z gradovi. Od gradu Socerb, ki nas pozdravi tik pred morjem, pa do gradu Mokrice, ki se od nas poslovi, ko potujemo proti jugu. Največji med njimi pa se skriva na Goričkem. Grad, ki so ga poimenovali kar Grad, stoji v istomenski vasici in se lahko pohvali s tem, da večjega grajskega kompleksa pri nas ni. V njem naj bi bilo namreč kar 365 soban, danes pa se lahko tam udeležite vrste delavnic in tudi prespite. Čeprav pogled z notranjega dvorišča izdaja njegovo nevzdržanost, je kot zgradba vseeno med najbolj mogočnimi v Sloveniji.

Clicking the button below will create an activity.
GAŠPERJEV KOSTANJ

Zdajle pa potujemo v Posavje. Natančneje, v malo vas po imenu Močilno. V njej raste najdebelejši kostanj v Sloveniji, ki so ga poimenovali zelo preprosto – Gašperjev kostanj. Navkljub svoji častitljivi starosti (pssst, 400 let že ima) jeseni še vedno da sadež, iz katerega domačini delajo odlično kostanjevo marmelado. Med krošnjami lahko opazujete male sove, pod krošnjo pa slišite kakšno od starodavnih zgodb – če kostanju dobro prisluhnete:)

Clicking the button below will create an activity.
TROMEJA

Le na dveh krajih v Sloveniji lahko z nekaj skoki obiščete tri države: Tromejnik na Goričkem in Tromeja v Karavankah, na katero vas odpeljemo danes. Na 1508m se nahaja stičišče treh meja med Slovenijo, Italijo in Avstrijo, z nje pa uživamo v čudovitem razgledu na Julijske Alpe ter na del Karavank. Do vrha vodi zanimiva turistična pot, po kateri izvemo vse o zgodovini tromeje, začne pa se pri Kajžnkovi hiši v Ratečah.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Ana
F , 51 years
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+