Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
1. SLAP SAVICA
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 29. maj 2018

Predstavljaj si – zgodnje jutro, sonce še ni vzšlo, počasi se kaže zarja, ti pa sredi čudovite narave, ob bučanju vode na nebu opaziš mavrico. Romantično, ane? In pri slapu Savica tudi mogoče! Skoraj 100m visok, se slap reke Savice izliva v Bohinjsko jezero in prav znan je po tem, da se ob jutranji zarji tam velikokrat prikaže čudovita mavrica – zato verjetno tudi sodi med najbolj obiskane slapove v Sloveniji. Do slapu je potrebnih 20 minut hoje, če svoj avto pustiš pri koči pri Savici, ki je od Bohinjskega jezera oddaljena 4km.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
1. SLAP MOSTNICE

Pa smo spet ob Bohinjskem jezeru, a se bomo tokrat odpravili po poteh korit Mostnice. Popolnoma nezahtevna in družinam zelo prijazna pot, je polna mostov, ki nas vodijo skozi korita, vse do našega cilja. V poletnih mesecih bodite pozorni, saj se vmes računa vstopnina, katero pa čudovita narava 100% odtehta. Voda v koritih je kristalna, proti dnu pa že turkizna in navkljub temu, da slap leži le dobrih 20 metrov visoko, mu je uspelo vrezati mogočno pot skozi korita. Do samega slapu vas loči dobra ura hoje, s štartom od Stare Fužine dalje.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
3. SLAP PERIČNIK

Okej, ko v Sloveniji pomislite na slap, boste skoraj sigurno najprej pomislili na Peričnik. Zaradi svoje lepote si je pošteno zaslužil prvo mesto na lestvici popularnih, hkrati pa je zaščiten tudi kot naravna znamenitost. V bistvu pa se pri Peričniku gre za dva slapova - 16m visokem zgornjem in 52m visokem spodnjem Peričniku, ki z izrazitim curkom vode poskrbi za tisto slavno in mogočno sliko, ki jo vsi dobro poznamo. A pazi to, za obema tokovoma se da tudi sprehodit, kar ga dela še toliko bolj unikatnega. Slap Peričnik je vreden obiska tudi pozimi, ko vsa voda zamrzne. Do slapa vas loči 20 minutni vzpon od Koče pri Peričniku, 4,5 km znotraj doline Vrata, kamor se lahko pripeljete iz Mojstrane. Ne bo pa vam žal, če se čez dolino odpravite kar peš – s tem se izlet podaljša za malo manj kot eno uro hoje po ravnini.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
4. SLAP PRŠJAK

Za tiste, najbolj navdušene nad slapovi, je Pršjakarska grapa mesto, ki ga v Sloveniji morate obiskat. Gre za serijo enajstih slapov, visokih od 20m do 8m, najvišji, Slap Pršjak, pa je tudi najlažje dostopen. Na poti boste srečali zapuščeno domačijo, uživali v lepih pogledih na slapove pod seboj, že na začetku spomladi pa je tu štartala sezona soteskanja. Z magistralne ceste Idrija – Tolmin zavijete v smeri Dolenja Trebuša in avto pustite pri Krtovi domačiji ali pri nekaj metrov naprej oddaljenem gostišču.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
5. SLAP KLOMA

Na koncu pa vas čaka najvišji od vseh - slap Kloma je z 128 metri pred vsemi v Sloveniji, a je ravno zaradi svoje višine težje dostopen in je mogoč le izkušenim plezalcem z vso opremo. Teče po soteski doline Trente in ti že od daleč naslika občutek majhnosti in nepomembnosti. Najlepši je spomladi in na jesen, ko teče največ vode.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Rok
M , 30 let
Mateja
Ž , 48 let
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+