Support Semaforum! Support Semaforum!
NAJLEPŠI ŽIVALSKI VRTOVI V OKOLICI
Author:
Semaforum Blog
Published 06. June 2018

Nekateri imajo srečo na vrvici, drugi jo občudujejo v naravi, spet tretji pa si naše najboljše prijatelje najraje od blizu ogledajo v živalskem vrtu. V naši okolici jih je kar nekaj in danes si poglejte, kje vas čakajo najbolj zanimivi:)

SALZBURGŠKI ŽIVALSKI VRT

Eden najbolj pestrih živalskih vrtov glede na raznovrstnost svojih prebivalcev, leži v avstrijskem Salzburgu. Mesto, ki je zaslovelo po svojem najbolj znanem občanu, Amadeusu Mozartu, v sebi skriva bogat živalski vrt, v katerem spoznate vrsto eksotičnih živali, divjih plenilcev in elegantnih posebnežev. Za družinsko karto boste odšteli 26e, v poletnih mesecih pa je odprt najdlje, do pol sedmih zvečer. Živalski vrt v Salzburgu je naš top predlog!

Clicking the button below will create an activity.
ŽIVALSKI VRT ZAGREB

Veliko vas hrvaško prestolnico obišče zaradi njihovega slavnega živalskega vrta, a pazite to, ta vikend je zanj zelo poseben – Zagrebški živalski vrt v soboto praznuje 93.-i rojstni dan! Nanj ste vabljeni, da dan preživite v družbi simpatičnih živali, se sprehodite ob jezeru, ki leži v vrtu in da Zagreb doživite malce drugače. Ker živalski vrt stoji v središču mesta, v parku Maksimir, predlagamo, da skočite na avtobus in do tja potujete brezskrbno, ugodno ter totalno eko. Kako do kart, pa tule: https://www.ap-ljubljana.si/mednarodne-povezave/hrvaska/

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Marjetka
F , 59 years
ŽIVALSKI VRT SCHÖNBRUNN

Največjo slavo med evropskimi živalskimi vrtovi gotovo uživa tisti na Dunaju in to kar upravičeno. Ne samo, da je najstarejši na svetu, zaradi same urejenosti je že sprehod po njemu pravo doživetje. Čudovita lesena, vrtna arhitektura, pisano zelenilo vsepovsod, prebivalci pa sploh vredni ogledi. Najbolj simpatična točka? Zaljubljeni par polarnih medvedov in njuna otroška igra:)

Clicking the button below will create an activity.
ZAVETIŠČE OSLIČKOV V SALI BIELLESI

Čisto na severu Italije se skriva naš zadnji predlog za izlet, »il Rifugio degli Asinelli«. Zavetišče za osličke in mule je dobrodelna organizacija, ki le te sprejme medse, ko jih ljudje zavržejo ali za njih ne skrbijo dobro. Obisk zavetišča je zanimiva izkušnja, saj živali spoznate med pohodom po parku, vmes se lahko vključite v delavnice, tam pa poteka tudi joga z osli. Vstop v zavetišče je brezplačen.

Clicking the button below will create an activity.
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+