Woman black
#topdružba t-shirts #topdružba t-shirts
TOP SEMAFORUM IZLET: TRENTA
Author:
Semaforum Blog
Published 07. August 2019

En lep pozdrav pošilja Semaforum ekipa v vročem avgustu, upamo in verjamemo, da ga preživljate vrhunsko. Za to sigurno skrbi tudi lepo vreme in neskočno idej, ki jih vsak dan dobivate tudi na Semaforumu. V današnjem blogu se bomo odpravili na čudovit konec Slovenije, ki v sebi skriva kup naravne lepote, spoznali pa bomo najlepše od njih. Pridite, gremo v dolino Trente!

ZAPOTOŠKI SLAPOVI

Trenta je dolina, ki se nahaja v Triglavskem narodnem parku, čisto na njenem koncu pa bomo našli par čudovitih Zapotoških slapov. Ime so dobili po planini Zapotok, ustvaril pa jih je Suhi potok. In pazite to, ne samo, da so super za videti, eden od njih, tisti ta zadnji, pa je celo najvišji slap v celem Triglavskem narodnem parku. Če si ga želimo ogledati povsem od blizu, sledimo strugi in zelo živahni poti, ki nas bo s skoki peljala skozi vse tolmune ter kamenje v potoku, vmes pa uživali v čudovitih pogledih na gore okoli.

Foto: Sašo Kovačič

Zapotoski slapovi 800x800
IZVIR SOČE

Ena od najlepših rek v Evropi ima svoj izvir prav v čudoviti Trenti. Soča izvira na koncu doline, njenemu izviru pa se lahko približamo čisto od blizu. Pot do izvira je lahko dostopna in enostavna, vseeno pa pot do samega izvira varujejo jeklenice. Poleg izjemnega pogleda na Sočo bomo nagrajeni tudi z igrivim tokom, ki na svoji poti ustvari kar nekaj luštnih slapov.

Foto: David Štulc Zornik

David tulc zornik izvir so e 3
SOŠKA POT

Dolina Trente skriva zares veliko imenitnih znamenitosti, za izlet si lahko izberete Zapotoške slapove, izvir Soče ali pa se odločite, da vse lepote vidite v enem dnevu in se odpravite na Soško pot. To je najstarejša pot v Triglavskem narodnem parku, ki vodi prav skozi Trento, začne pa se pri izviru Soče. Dolga je 20km, na njej pa boste vso lepoto Trente spoznali tudi s pomočjo informativnih tabel.

Foto: David Štulc Zornik

David tulc zornik so ka pot
SKUPAJ V DOLINO TRENTE

Kot smo ugotovili, nemogoče je vse lepote Trente postaviti v en blog, saj bi jih za to potrebovali bistveno več. Verjamemo pa, da vas je že zamikalo obiskati vsaj eno od opisanih točk doline Trente, zato vas vabimo, da organizirate izlet na ta super konec Slovenije, s seboj vzamete top Semaforum družbo in se skupaj odločite, kateri konec Trente bi želeli obiskati najprej!

Dolina soce i trente dozivi cistu popusti
Clicking the button below will create an activity.
People looking for buddies
Klemen
M , 34 years
Miha
M , 34 years
Daniel
M , 32 years
Slavjo
M , 59 years
Back to blog
Read more
Kristalna palaca
Kam za vikend?
1530014366 5744
Skrita in čudovita mesta v Istri
5b43ccf31335b831008b4c1c
Hude aktivnosti, ki jih boste počeli v Sloveniji
Events logofb6b6e9a6e0f467
Najboljše zabave za martinovo, ki se jih morate udeležiti
Image
Top priložnost za potovanje
+