Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP SEMAFORUM IZLET: TRENTA
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 07. avgust 2019

En lep pozdrav pošilja Semaforum ekipa v vročem avgustu, upamo in verjamemo, da ga preživljate vrhunsko. Za to sigurno skrbi tudi lepo vreme in neskočno idej, ki jih vsak dan dobivate tudi na Semaforumu. V današnjem blogu se bomo odpravili na čudovit konec Slovenije, ki v sebi skriva kup naravne lepote, spoznali pa bomo najlepše od njih. Pridite, gremo v dolino Trente!

ZAPOTOŠKI SLAPOVI

Trenta je dolina, ki se nahaja v Triglavskem narodnem parku, čisto na njenem koncu pa bomo našli par čudovitih Zapotoških slapov. Ime so dobili po planini Zapotok, ustvaril pa jih je Suhi potok. In pazite to, ne samo, da so super za videti, eden od njih, tisti ta zadnji, pa je celo najvišji slap v celem Triglavskem narodnem parku. Če si ga želimo ogledati povsem od blizu, sledimo strugi in zelo živahni poti, ki nas bo s skoki peljala skozi vse tolmune ter kamenje v potoku, vmes pa uživali v čudovitih pogledih na gore okoli.

Foto: Sašo Kovačič

IZVIR SOČE

Ena od najlepših rek v Evropi ima svoj izvir prav v čudoviti Trenti. Soča izvira na koncu doline, njenemu izviru pa se lahko približamo čisto od blizu. Pot do izvira je lahko dostopna in enostavna, vseeno pa pot do samega izvira varujejo jeklenice. Poleg izjemnega pogleda na Sočo bomo nagrajeni tudi z igrivim tokom, ki na svoji poti ustvari kar nekaj luštnih slapov.

Foto: David Štulc Zornik

SOŠKA POT

Dolina Trente skriva zares veliko imenitnih znamenitosti, za izlet si lahko izberete Zapotoške slapove, izvir Soče ali pa se odločite, da vse lepote vidite v enem dnevu in se odpravite na Soško pot. To je najstarejša pot v Triglavskem narodnem parku, ki vodi prav skozi Trento, začne pa se pri izviru Soče. Dolga je 20km, na njej pa boste vso lepoto Trente spoznali tudi s pomočjo informativnih tabel.

Foto: David Štulc Zornik

SKUPAJ V DOLINO TRENTE

Kot smo ugotovili, nemogoče je vse lepote Trente postaviti v en blog, saj bi jih za to potrebovali bistveno več. Verjamemo pa, da vas je že zamikalo obiskati vsaj eno od opisanih točk doline Trente, zato vas vabimo, da organizirate izlet na ta super konec Slovenije, s seboj vzamete top Semaforum družbo in se skupaj odločite, kateri konec Trente bi želeli obiskati najprej!

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Slavjo
M , 63 let
Daniel
M , 36 let
Miha
M , 38 let
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+