Support Semaforum! Support Semaforum!
NAJBOLJŠE ZABAVE ZA MARTINOVO, KI SE JIH MORATE UDELEŽITI
Author:
Semaforum Blog
Published 08. November 2019

Hitro teče čas in hitro obračamo liste koledarja proti koncu leta, dragi popotniki in popotnice, dobrodošli v novembru! Mesec, ki ga zaradi spremenljivega vremena marsikdo ne favorizira, čeprav lahko veliko lepega najdemo tudi v njemu. Vneto pripravljanje na praznike, prvi prehodi jeseni v zimo ter sveža jutra in sem ter tja še vedno kakšen topel dan, tudi november je čudovit. Letos že na začetku meseca praznujemo tudi martinovo in v današnjem blogu bomo odkrili, kjer po Sloveniji potekajo najboljše zabave za ta priljubljeni praznik.

NOVO MESTO

Če govorimo o martinovanju, potem moramo popotovalni blog začeti tam, kjer je ta praznik doma. Vsaj zdi se, da je v Sloveniji Martinovo doma na Dolenjskem, čeprav največja zabava poteka nekje drugje - a o tem kasneje. Dolenjska bo praznovanje že od danes dalje gostila v Novem mestu na gradu Grm, za zabavo bodo poskrbeli Geni & Bort Ross, Novomeška godba, mažorete in harmonikaši, hrane in pijače pa bo v izobilju.

Clicking the button below will create an activity.
GORIŠKA BRDA

Tudi eden najlepših koncev naše države bo ta vikend čisto v znamenju martinovanja. Konec koncev je to praznik vina, Goriška Brda pa so bogata prav s trtami. V Šmartnem se program začne jutri in traja vse do nedelje, vmes pa bo poskrbljeno tako za glasbo, kot tudi za žlahtno kapljico in tradicionalne dobrote.

Clicking the button below will create an activity.
MARIBOR

Že na začetku bloga smo omenili največje martinovanje v Sloveniji in pazite to, dogaja se prav v štajerski prestolnici. Na Trgu Leona Štuklja se zna zabavati okoli 20.000 ljudi in ni razloga, da se tudi letos ne bi. V ponedeljek se v Mariboru zabava začne točno ob 11.11 in če še ne veste, s kom bi dočakali Martina, lahko družbo spoznate kar prek Semaforuma - s klikom na en gumb!

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Lysandros
M , 41 years
LJUBLJANA

Nazadnje pa se moramo nujno ustaviti še v prestolnici. V centru Ljubljane se za martinovo vsako leto pripravi prava vinska pot, kjer po Stritarjevi ulici, vse do Prešernovega trga, uživate v degustaciji najboljših vin s cele države, vmes pa se najde tudi kaj za prigrizniti. Kavcija za degustacijski kozarec je 10 evrov, ki jih ob vrnitvi dobite nazaj.

Clicking the button below will create an activity.
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+